ERC presenta la llista al Parlament per Girona amb Carme Capdevila al capdavant

L'actual consellera d'Acció Social substitueix al diputat Pere Vigo tal i com va avançar AraGirona.cat

La llista d'ERC per Girona a les eleccions al Parlament, avalada per unanimitat, i que ja va avançarAragirona.cat en exclusiva, està marcada per un fort caràcter municipalista. La majoria dels qui la formen tenen experiència a les corporacions locals, i sis dels seus components són alcaldes de municipis gironins. 'Es tracta d'una llista equilibrada, amb una àmplia trajectòria a l'àmbit municipal, la qual cosa ens permetrà estar al costat dels ciutadans', ha ressaltat Carme Capdevila.

A més, i per primera vegada, la llista gironina d'ERC incorpora més dones que homes. Aquest gir, de fet, ja es fa palès a la mateixa capçalera, on l'actual consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, substitueix el diputat Pere Vigo, que va de número 2. Durant la presentació de la llista, Capdevila ha ressaltat que la campanya d'ERC a les comarques gironines estarà marcada per dos eixos bàsics. El primer, les repercussions de la sentència de l'Estatut; el segon, la proximitat al territori.

Per a la cap de llista, la resolució del Tribunal Constitucional ha 'confirmat' que la via autonomista està 'esgotada' i que cal obrir un nou camí, 'el de transició a la independència de Catalunya'. Una via, on segons ERC, és 'prioritària' la convocatòria d'un referèndum 'perquè Catalunya decideixi quin ha de ser el seu futur'.Pel que fa al segon dels eixos, Carme Capdevila ha indicat que ERC se centrarà en 'donar resposta a la situació de crisi' treballant sempre al costat de les persones. 'Des d'ERC volem ser decisius perquè no hi hagi cap retrocés en els eixos nacional ni social', ha ressaltat l'actual consellera d'Acció Social.

Voluntat de ser-hi tots

A les darreres eleccions, la llista gironina del partit va aconseguir quatre diputats al Parlament. Per als comicis de la propera tardor, Carme Capdevila ha ressaltat 'la voluntat de ser-hi tots' els disset integrants de la llista.

Durant la presentació, Capdevila també ha rebutjat que les noves formacions polítiques independentistes puguin suposar una amenaça als vots d'ERC. 'Hi ha diferents formacions que, des de fa molts anys, treballen per aquest objectiu; però ERC és l'única formació que té representació política al Parlament', ha assegurat la cap de llista. I ha afegit: 'A més, cal acompanyar la crida a la independència d'un model de país'.

Alsina, de número 4

Després de Capdevila i Vigo, l'actual diputat Pere Bosch ocupa el número 3 de la llista d'ERC per Girona. Al seu darrere s'hi situa Cristina Alsina, que després de ser desbancada del partit de davant la llista municipal per Girona, ocupa ara el quart lloc de la llista. Alsina ha estat al capdavant d'ERC a l'Ajuntament de Girona -on és primera tinenta d'alcalde- però ERC ha decidit substituir-la per l'excomissionada d'Universitats Blanca Palmada. Una decisió que l'assemblea local d'ERC va avalar per majoria.