Carme Capdevila substituirà a Pere Vigo al capdavant d'ERC a Girona per les autonòmiques

L'executiva regional ho proposarà aquesta setmana perquè ho ratifiqui l'executiva nacional els propers dies

Segons fonts consultades per AraGirona.cat, Carme Capdevila ocuparà el primer lloc de les llistes d'ERC a la proposta regional de la demarcació de Girona a les properes eleccions autonòmiques. La republicana lideraria la llista en el lloc de Pere Vigo, que va ser nomenat i ratificat com a cap de llista a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya amb un 79% dels vots favorables de la militància. La llista, que serà aprovada per part l'executiva regional aquesta mateixa setmana haurà de ser ratificada per part de l'executiva nacional a Barcelona la setmana vinent.

La resta de la llista estarà formada per l'exalcalde de Banyoles, Pere Bosch i la fins ara presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina que podria ocupar la quarta o cinquena posició.

La candidata

Carme Capdevila  va néixer a la Floresta (les Garrigues) el 6 de juliol de 1954. Llicenciada en Ciències (Biologia) per la Universitat de Barcelona, està habilitada com educadora social pel Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya i té un postgrau en mediació de conflictes per la Universitat Ramon Llull. Ha estat també professora d'ensenyament secundari i gerent del Centre d'Educació ambiental de les Guilleries.

Capdevila té una llarga experiència professional en el camp de la protecció a la infància. Així, ha estat directora d'un centre d'acolliment de menors i directora d'un centre residencial d'acció educativa (CRAE), a més de ser la responsable de l'àrea de recursos de la Direcció General d'Atenció a menors de Girona. Ha estat vicesecretaria general d'Acció Política d'Esquerra Republicana de Catalunya i diputada al Parlament de Catalunya des de l'any 2003 per la circumscripció de Girona. En la vuitena legislatura ha estat presidenta de la Comissió de Política Social de la Cambra catalana i ha estat membre a més de les comissions parlamentàries per als Drets de les Dones, sobre Immigració i la Comissió del Síndic de Greuges.

La republicana també ha estat regidora durant vuit anys de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i consellera comarcal de la Selva durant dos anys.

El substituït

Pere Vigo va realitzar estudis preuniversitaris i es va formar en veterinària, geologia i història. Ha treballat com a comerciant, com a professor  d'esquí, com a comptable, de socorrista, de comercial i com a encarregat de cadena de muntatge. Afiliat a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 1992, durant uns anys fou l'alcalde de Ribes de Freser; ha estat vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) entre 1997 i 1999, conseller comarcal del Ripollès entre 1995 i 1999; i finalment va ser escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya els anys 1999, 2003 i 2006.