Unes 50 persones participen en la manifestació a Girona contra la visita de Felip VI

La seguretat de la Cara Reial han impedit que la CUP entregui una carta al rei

Lluny de les 600 persones que l'any passat van recórrer els carrers de Girona contra la presència de Felip VI a la ciutat, aquest dijous, la concentració convocada per la CUP n'ha aplegat poc més de 50.

L'acte de protesta ha començat a la plaça Miquel de Palol a tres quarts de vuit del vespre i d'aquí els manifestants s'han desplaçat fins el carrer Caterina Albert on els Mossos d'Esquadra els han impedit acostar-se al Palau de Congressos on el monarca espanyol entregava els Premis Fundació Princesa de Girona.

Els regidors de la CUP, Lluc Salellas i Esther Costa, que volien entregar una carta a Felip VI per "demanar-li que no torni a Girona", no han pogut entrar al Palau de Congressos.

Rere la pancarta 'Escac al rei, escac a Espanya', la cinquantena de manifestants han recorregut la distància que separa la plaça de Miquel de Palol, on s'han reunit, i el final del carrer Caterina Albert, on els Mossos d'Esquadra els esperaven per no deixar-los acostar més al Palau de Congressos. Sense que s'hagi produït cap mena d'incident, els concentrats han xiulat i cridat consignes contra la monarquia espanyola i en favor de la independència.

Després de rebre el permís dels mossos, els diputats de la CUP, Lluc Salellas i Esther Costa, s'han acostat a la porta posterior del Palau de Congressos per intentar accedir-hi i entregar una carta al monarca espanyol. Salellas ha explicat que fa setmanes van iniciar els tràmits amb la Casa Reial per poder entrar a la cerimònia d'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona i que, tot i ser càrrecs electes "que representen el sentir d'una part de la ciutadania", en tot moment "van passar d'ells". Sigui com sigui, les gestions per entrar no han tingut èxit i els dos regidors han tornat a la concentració "indignats" pel fet que se'ls hagi "vetat" l'entrada a un acte celebrat a la ciutat.

Salellas ha deixat clar que l'objectiu era entrar i entregar la carta per deixar clar al monarca espanyol "que no és una persona benvinguda a la ciutat" perquè així ho han decidit els seus ciutadans a les urnes en més d'una ocasió. Sobre el contingut de la carta, el regidor de la CUP ha explicat que se li recordava a Felip VI que "ell i la seva dinastia no han estat escollits pels ciutadans i que representen l'herència del totalitarisme".