Detingut un camioner begut que va destrossar el mobiliari urbà a la Vajol

També es va arrestar un altre camioner begut a l'autopista

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 20 de juny un home de 53 anys, de nacionalitat búlgara i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.
 
Els fets van passar cap a un quart de vuit del vespre del mateix dia, a la població de la Vajol (Alt Empordà). Una patrulla de trànsit de Figueres va ser alertada d’un accident en el qual hi havia un camió de gran tonatge implicat.
 
Quan els mossos van arribar al lloc, van localitzar un camió que havia quedat encallat en un carrer estret. El vehicle no havia respectat la senyalització que prohibia l’entrada de vehicles de gran tonatge al nucli urbà. A més, va provocar danys al mobiliari urbà.
 
Els agents van identificar el camioner i van observar que presentava símptomes evidents d’anar sota la influència de les begudes alcohòliques. Seguidament li van fer la prova d’alcoholèmia i va donar un resultat positiu d’1.07 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de set vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.
 
El conductor del camió va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària. El camió va ser retirat del nucli urbà i va quedar immobilitzat a la població de La Jonquera.
 
El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 21 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.
 

D’altra banda, cap a les dues de la matinada del dia 21 de juny, els Mossos van detenir un altre camioner, un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Farnals (València), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.
 
Pels volts de la una de la matinada, els Mossos van ser alertats que el conductor d’un camió, que circulava per l’AP-7 en sentit sud, podria anar sota la influència de les begudes alcohòliques.
 
Després d’una recerca per l’esmentada via, es va localitzar el camió al terme municipal de Medinyà (Gironès). Els agents van observar que el vehicle circulava envaint alternativament el carril esquerre i el voral.
 
La patrulla va escoltar el camió perquè no provoqués cap accident i el van aturar a la sortida de Girona Oest, al punt quilomètric 59, dins del terme municipal de Sant Gregori (Gironès). Seguidament li van fer la prova d’alcoholèmia al conductor i va donar un resultat positiu de 0.91 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de sis vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.
 
Els mossos van detenir el conductor del camió com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle. A més, també van inspeccionar l’aparell tacògraf i van detectar una manca de descans diari, fet pel qual també va ser denunciat.
 
El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 21 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.