ERC proposa que la Fundació Princesa de Girona canviï de nom

Els republicans volen que la Casa Reial es desvinculi de la ciutat

ERC Girona proposa que la Fundació Princesa de Girona, que organitzarà a finals de setmana els Premis FPdGi i el Fòrum Impulsa a la ciutat, canvii de nom i es desvinculi de la Casa Reial espanyola.

Maria Mercè Roca, líder de la formació republicana, reclama que “aquesta Fundació respecti l’acord que el Ple de l’Ajuntament va aprovar ara fa un any, en que s’afirmava que la distinció de Princesa de Girona, que ostenta l'hereva a la Corona espanyola, no representa la ciutat".

Per aquest motiu ERC considera que el millor, si es vol preservar els projectes socials que impulsa aquesta Fundació al territori gironí, és que no utilitzi el nom de la ciutat i tampoc el títol de Princesa de Girona, ja que la ciutat no el reconeix.

Per Roca, “el canvi de nom seria la prova del cotó per saber si la vinculació de les nombroses empreses que formen el Patronat de la Fundació es deu a la seva responsabilitat social o a un simple seguidisme de la corona espanyola”. Mentre la situació no es normalitzi va dir que "els regidors no assistiran cap dels esdeveniments que aquesta Fundació organitzi".

Cal recordar que la Fundació Princep de Girona va sorgir com a rèplica a la crema de fotografies per part de joves independentistes l’any 2007 a la ciutat. L’Audiència Nacional va acabar jutjant, i absolent, 16 joves per un delicte inicial d'injúries i calúmnies a la Corona. Tot aquest afer va tenir una alta repercussió en els mitjans de comunicació nacional i estatals. Va ser en aquella època quan Caixa Girona, Cambra de Comerç de Girona, la Caixa i la Fundació Dalí van iniciar una operació de “rentat de cara”. En pocs mesos Arcadi Calzada, que encara forma part del Patronat, va reunir 60 empreses que es van comprometre a pagar 30.000 euros anuals. Casualment moltes d’elles estan implicades en el cas Noos, amb vinculacions directes amb la Casa Reial.