Moren tres joves alpinistes a Kirguizistan, entre ells un noi de Ripoll

Les víctimes s'han vist sorpreses per un allau

Tres joves alpinistes de Tarragona, Ripoll i Ontinyent (País Valencià) han mort a causa d'una allau al Kirguizistan. Les víctimes, que tenien entre 18 i 24 anys, formaven part d'una expedició de deu membres del Centre de Tecnificació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La resta de joves alpinistes no estaven en el punt de l'accident i estan sans i estalvis, segons informa la FEEC.

El sinistre va passar aquest diumenge al vespre a la gelera de Corona al cim d'Ak-Too, de 4.620 metres, al Parc Nacional d'Ala-Archa.

Les víctimes són Alex Vicedo, de 24 anys d'Ontinyent; Jos Cotrina, de 24 anys de Ripoll, i Pol Rodríguez, de 18 anys i veí de Tarragona.


L'expedició del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya -integrada per vuit joves alpinistes en formació i dos tècnics titulats- va sortir de Barcelona el passat 16 de juny en direcció al Kirguizistan amb la tornada prevista per al proper 15 de juliol. L'objectiu de l'estada era visitar diferents zones d'escalada en roca i alpinisme a les zones d'Ala-Archa i Ak-Su Valley per fer perfeccionar les tècniques d'alpinisme. El cap de l'expedició, el mataroní Toti Valés, va trucar aquest diumenge poc abans de les set de la tarda (onze de la nit al Kirguizistan) als sots-tècnic del Centre de Tecnificació, Elies Coll, per informar-lo de l'accident mortal dels tres joves alpinistes d'Ontinyent, Ripoll i Tarragona.

Durant aquesta passada matinada, a les 03.30 hores hora catalana, s'ha pogut tornar a contactar amb l'expedició i confirmar que la resta de components del grup estan tots bé. Els cossos dels tres joves alpinistes morts s'han pogut recuperar ja de la gelera de Corona i, a hores d'ara, s'està treballant per poder-los evacuar amb helicòpter. El director de la FEEC, Jordi Merino, ha avisat telefònicament als familiars dels difunts. Segons la FEEC, s'ha contactat també amb els Mossos d'Esquadra, així com amb l'ambaixada espanyola i amb l'assegurança dels expedicionaris per tal de començar a organitzar les tasques de rescat i repatriació dels cossos.