Comissada una plantació de marihuana valorada en 180.000 euros a Vilablareix

S'han detingut quatre persones

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el dia 13 de juny a Vilablareix,  quatre homes, d’entre 36 i 56 anys, de nacionalitat belga i xilena, dos d’ells veïns de Roses i els altres dos sense domicili, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
El passat 4 de maig els mossos van tenir coneixement, per part de la companyia de llum, que en un habitatge de la localitat de Vilablareix s’estava produint un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
Un operari que havia anat a instal·lar un comptador nou en un quadre elèctric general va observar que s’havia realitzat una manipulació irregular del cablejat per tal d’obtenir consum elèctric sense passar pel corresponent comptador.
 
Arran les sospites, els mossos van iniciar una investigació per tal d’esbrinar l’objectiu d’aquest frau.
 
Durant la investigació els agents van constatar que es tractava d’un magatzem on cultivaven marihuana.
 
Finalment, el passat 13 de juny, a quarts de cinc de la tarda, es va realitzar una entrada i perquisició a l’interior del local. Durant l’escorcoll es van comissar 295 plantes de marihuana preparades per la seva recol·lecció, 900 esqueixos en creixement inicial i la instal·lació necessària per conrear, cultivar i distribuir la substància estupefaent.
 
Els mossos van detenir a quatre persones que estaven relacionades amb la plantació de marihuana per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri d’interior la droga comissada podria estar valorada en 180.340 euros.
 
 
Els detinguts, van passar el dia 14 de juny a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.