Manel Fuentes, Delafé y Las Flores Azules i Lax'n'Busto a l'Acustiqueta de Figueres

El certàmen arriba així a la quarta edició

El que va començar com un "experiment" per complementar l'oferta del festival Acústica de Figueres s'ha consolidat en només quatre edicions com el certamen de referència per a públic familiar al conjunt de Catalunya. De les 6.000 persones que hi van assistir la primera edició s'ha passat a les 30.000 de l'edició passada, demostrant, segons assegura el seu director, Xavier Pascual, que calia un certamen d'aquestes característiques que permetés que els assistents de festivals "que es fan grans i comencen a tenir fills" puguin seguir gaudint de la música en directe amb la família.

Per a la quarta edició, els responsables del festival han apostat per donar continuïtat a la fórmula d'èxit basada en programar artistes de públic adult que han creat un espectacle familiar amb activitats dirigides als més menuts. Així, un any més s'habilitarà l'espai Jocs a la plaça Josep Pla on es faran tallers diversos entre les tres de la tarda i les nou del vespre. Com en anteriors edicions, els museus tornaran a obrir les portes a la ciutadania i també oferiran tallers per a la mainada.

Programació

Fins a un total de deu artistes participaran a l'edició d'enguany. Destaca l'estrena de l'espectacle familiar del televisiu Manel Fuentes (28 d'agost a les set de la tarda), que poratrà al festival la seva faceta d'imitador de Bruce Spreengsten. Delafé y Las Flores Azules (29 d'agost a les set de la tarda), que oferiran per segona vegada a Catalunya un concert en format familiar, seran un altre dels plats forts junt amb l'actuació de Lax'n'Busto (30 d'agost a les sis de la tarda), un dels grups mítics del rock català, que porta al certamen el seu espectacle Lax'n'Xics. La novetat d'aquest concert és que els alumnes de dues corals de Figueres, la del Col·legi Sant Pau i l'escola de música de La Flauta Màgica, pujaran a l'escenari a cantar algunes cançons amb el grup. Aquests tres concerts es faran a la Rambla.

La inauguració de l'Acustiqueta serà el 28 d'agost i constarà de la festa final de Casals de l'Alt Empordà que aplegarà un miler de nens i nenes a la plaça Catalunya. Hi haurà una cercavila i l'espectacle de Mainassons, una proposta infantil amb molts seguidors a les xarxes. Durant el certamen també es celebrarà el 20è aniversari de País de Xauxa (28 d'agost a les sis de la tarda a la plaça Josep Pla), que ha preparat un espectacle especial per a l'ocasió. La rumba tindrà presència a l'Acustiqueta amb l'actuació de Laundry el Rumbero que presentarà el seu darrer disc. Per tancar el festival, l'organització ha optat per un clàssic d'altres edicions com és l'Orquestra Di-versiones amb el seu espectacle Diver-Kids.

Més finançament

Xavier Pascual ha alertat que si l'Acustiqueta vol seguir sent el festival infantil de referència caldrà que se'l doti d'un pressupost propi que no depengui de l'Acústica. "Tenim un problema d'inestabilitat econòmica que ens impedirà competir amb certàmens similars si no hi posem remeï", ha afegit. En aquest sentit, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que el consistori no es planteja que l'Acustiqueta pugui desaparèixer i que farà el necessari per dotar-lo pressupostàriament. El primer pas en aquesta línia, ha afegit, serà modificar el conveni que regula el festival fins el 2016 per fer-lo més flexible i adaptat a les noves necessitats d'un festival que ha crescut més del previst els últims anys.

Got solidari

Per cinquena edició, l'Acustica i l'Acustiqueta també tindran una vessant solidària amb el Got Solidari. Necessaris per consumir begudes durant el festival, se'n repartiran més de 25.000 i un 20% dels beneficis es destinaran a una entitat de la ciutat. L'any passat, es van lliurar més de 3.000 euros al Grup Iris, l'Associació d'Empordaneses afectades per càncer de mama.