Pacten un permís retribuït de quinze dies per a la plantilla de Gas Gas

La resolució s'ha pres mentre esperen s'aclareixi el futur de l'empresa

Direcció, comitè i administrador concursal han pactat un permís retribuït de quinze dies, fins al 30 de juny, per a la plantilla de Gas Gas. La decisió s'ha pres aquest matí, després que els 93 treballadors tornessin a la feina ja que s'havia esgotat el termini de l'ERO temporal.

De totes maneres, el comitè ha demanat a l'administrador que prengui una decisió com a molt tard aquest divendres, moment en què hi ha prevista una nova reunió entre les parts. La plantilla assegura que l'empresa "necessita urgentment capital" o bé entrar ja en liquidació, per evitar que continuï deteriorant-se'n el valor, i critica a la direcció que vulgui "allargar fins al darrer moment l'agonia de la seva mala gestió".

"El futur de la companyia vindrà condicionat per les reunions que es facin aquests propers dies, posant com a límit el divendres 19". Segons assegura la plantilla en una entrada al seu Facebook, el rellotge corre i la decisió sobre el futur de Gas Gas s'ha de prendre en breu, per evitar que el valor de l'empresa continuï deteriorant-se.

Els 93 treballadors han tornat aquest matí a la factoria perquè s'ha acabat la vigència de l'ERO temporal de dos mesos. De totes maneres, però, unes hores després se n'anaven cap a casa. I és que, davant la incertesa, la direcció, el comitè i l'administrador concursal (que és qui tutela ara els comptes del fabricant) han pactat un permís retribuït de quinze dies per als treballadors.

La plantilla reclama, però, que la incògnita sobre el futur de Gas Gas es resolgui aviat. "Tenint en compte que la fàbrica port aturada des de gener, i que l'única activitat que es manté és la de recanvis, la companyia necessita urgentment una entrada de capital o bé anar a liquidació", asseguren els treballadors, en un comunicat penjat a la xarxa social.

"En aquests moments, els socis no són capaços de trobar finançament, però tampoc volen portar la companyia a liquidació", indiquen els treballadors. I hi afegeixen: "El seu objectiu és deixar aquesta decisió per a l'administració concursal, esgotant fins al darrer moment l'agonia de la seva mala gestió".

Els treballadors, en una assemblea feta aquest matí a la mateixa planta de Salt (Gironès), s'han reunit amb els representants de l'administrador concursal (Pricewaterhousecoopers). Segons explica la plantilla, l'administrador està estudiant els passos per portar Gas Gas a liquidació si en les properes hores no apareix cap inversor.

Reunió divendres al matí

Divendres al matí hi ha prevista una reunió a tres bandes entre comitè, administrador concursal i direcció de Gas Gas, on s'espera que es concreti el futur de la companyia. Ara per ara, però, si no apareix cap inversor de darrera hora, els representants de la plantilla ja donen quasi per fet que s'anirà a liquidació.

Això suposarà que, un cop el Jutjat Mercantil autoritzi la mesura, la fàbrica i la maquinària de Gas Gas sortiran a la venda per cobrir deute. I que, per evitar el tancament, s'haurà de confiar que els nous propietaris vulguin reflotar l'activitat. Si tira endavant la liquidació, mentre no hi hagi nou propietari, els representants dels treballadors asseguren al facebook que "el comitè i la plantilla treballaran per fabricar motocicletes i donar aire a la xarxa comercial fins a la venda de la unitat productiva".

 

Buenas tardes, el futuro de la compañía vendrá condicionado de las reuniones que se produzcan los próximos días,...

Posted by Gas Gas vol produïr i no morir on dimecres, 17 / juny / 2015