Figueres registra 65 litres en gairebé una hora inundant carrers i baixos

El moment de màxima intensitat s'ha registrat 320 mm/h

Una nova trompa d'aigua ha afectat aquest migdia les comarques gironines, en aquesta ocasió a Figueres (Alt Empordà) on s'han registrat fins a 65 litres en gairebé una hora, assolint una intensitat màxima de 320 mm/h.

La tempesta ha arribat pels voltants de dos quarts de dotze del migdia i aquesta ha inundat baixos, garatges i convertit alguns carrers de la capital en rius d'aigua que arrossegaven taules i cadires de les terrasses.

Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d'avisos. Aquests han tingut lloc entre tres quarts d'una i tres quarts de dues de la tarda. Els bombers han hagut d'actuar sobretot per inundacions en baixos, garatges, patis i terrasses. Concretament, han actuat per inundacions als baixos d'un bloc del carrer Horta Pagès, número 6; en una botiga situada a la cruïlla entre els carrers Sant pau i Pere Tercer; en una escola ubicada al carrer Fossos, número 16; en un pàrquing del carrer Bassegoda, número 4, i també a l'edifici de la Protectora d'Animals de Figueres.

Els bombers també han atès tres avisos a Vilafant, un d'aquests per retirar aigua acumulada en una casa particular de l'avinguda Maria Torres, número 46.

Aquest migdia, a la zona de l'Empordà les tempestes han descarregat amb molta força. Per exemple a Cabanes, les pluges torrencials han deixat 40 litres en només mitja hora.

De cares a la tarda no s'espera que es torni a repetir un xàfec d'aquesta intensitat malgrat es podrien repetir les pluges.



 

Un vídeo publicado por Sofiasnova (@sofia.s.nva) el



 

Un vídeo publicado por Christine (@callmemoon) el