El Girona FC destrossa el R. Saragossa en el primer partit de l'eliminatòria

Els de Machín golegen després d'aprofitar les poques oportunitats que han tingut

El Girona FC ha resolt amb solvència el primer partit de l'eliminatòria d'ascens a Primera davant el R. Saragossa a la Romareda després de guanyar per tres gols a zero. Els de Pablo Machín han sortit al camp sense gaire convenciment i patint al darrera davant un equip local molt endollat que ha convertit a Becerra en el jugador més destacat en els primers compassos del partit.

El R. Saragossa ha tingut la seva primera oportunitat al minut 9 quan Becerra ha salvat una gran rematada de Rubén a la frontal de la petita. Abans però, Mata havia gaudit d'una oportunitat controlant una pilota dins l'àrea amb el pit que ha xutat contra el porter Whalley. La jugada havia estat anul·lada per un fora de joc inexistent.

Un Girona desbordat ha vist com Pedro rematava sol davant del porter un minut més tard després d'una falta mal executada per part dels de Machín. El seu llançament ha sortit lleugerament desviat pel pal esquerra de la porteria de Becerra.

No ha estat fins el minut 22 que el Girona s'ha destapat després d'una errada de Whalley que Mata ha sabut aprofitar. El porter local ha anat reculant amb la pilota entre els peus esperant entrar a l'àrea i agafar-la amb les mans. Mata, molt atent a la jugada, li ha pres la pilota just abans que la recollís i s'ha escapolit fins la porteria, on ha rematat a plaer.

A partir d'aquí el Saragossa ha desaparegut i el Girona s'ha fet dominador del partit. Becerra ha tornat a estar protagonista al minut 41 quan ha rebutjat una rematada de cap dins l'àrea amb un cop de palmell com si emulés a un jugador de voley. A les acaballes de la primera part Lejeune ha rubricat el segon gol després de rematar dins l'àrea una centrada provinent d'un corner. 100% d'efectivitat per un Girona que havia rematat dues vegades i aconseguit dos gols, mentre que el Saragossa havia rematat 5 cops entre els tres pals sense recompensa.

La segona part ha començat molt bé pels de Machín que al primer minut Eloi Amagat ha recuperat una pilota que ha centrat des del mig del camp i que Mata ha controlat amb el pit des de fora l'àrea, introduint-se i rematant amb potència davant un Whalley que ha aconseguit desviar per damunt la porteria.

No ha trigat el Girona en sentenciar el partit i ja al minut 13 de la represa Mata ha rebut una passada a la frontal de l'àrea novament d'Eloi que ha controlat amb el pit i ha afusellat al porter local creuant-la a la seva dreta.

A partir d'aquí el partit ha caigut en intensitat malgrat el Saragossa s'ha bolcat a l'atac però amb més cor que no pas cap. Mata ha estat a punt de rubricar un hat trick al minut 37 rematant davant la frontal de la petita però que Whalley ha aconseguit rebutjar. Fruit d'això, ha aprofitat el Saragossa per muntar un contra cop i novament Becerra ha pogut treure una pilota desviada pel defensa Pablo Íñiguez que gairebé s'introdueix dins la porteria dels gironins.

Mata al minut 46 encara ha gaudit d'una oportunitat més quan s'ha quedat sol en un cara a cara contra Whalley però la seva rematada no ha entrat dins la porteria i ha estat rebutjada per la defensa local damunt la línia de gol.

Ambient hostil

Els seguidors del Saragossa han rebut als gironins amb salutacions feixistes, cantant "Viva España" i llençant consignes a favor del Lugo. La policia, per la seva banda, ha registrat a tots els seguidors que volien accedir a la Romareda per evitar que entressin amb estelades o qualsevol altre símbol independentista.

Els seguidors locals però, s'han anat desinflant a mesura que han passat els minuts i la Romareda ha passat compassos on només es podien sentir els crits dels 300 seguidors del Girona.