Els socialistes de Girona renuncien a formar part de la Diputació i del Consell Comarcal

Paneque, Riera, Rodríguez i Martín certifiquen així el compromís pres abans de les eleccions

El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Girona ha formalitzat avui la renúncia dels seus quatre components – Sílvia Paneque, Elisabet Riera, Joaquim Rodríguez i Manuel Martín- a ocupar un càrrec a la Diputació o al Consell Comarcal del Gironès ni cap altre càrrec remunerat derivat de la seva representació política. Els quatre regidors certifiquen d’aquesta manera el compromís que tots els components de la candidatura del PSC van adquirir durant la campanya electoral. El PSC passarà comptes de manera periòdica, pública i transparent sobre la gestió dels recursos econòmics del grup així com de l’activitat política que desenvolupin. “No hem acceptat mai ni acceptarem cap privilegi i només tindrem les eines per a treballar que atorga la representació municipal. Adquirim el compromís de no ocupar cap altre càrrec ni cap altre sou o recursos de dietes”, han coincidit els quatre electes.

“Avui, assumim el repte d’aconseguir convèncer la majoria a favor d’un projecte col·lectiu per Girona que té la transparència i la radicalitat democràtica, el progrés i la igualtat d’oportunitats, com a idees fonamentals. Amb aquesta nota donem compliment al compromís que un polític ha de tenir un càrrec i un salari normal, i que aquesta és la millor fórmula per poder destinar les millors energies a la ciutat”, han manifestat.

En coherència amb el que ja van expressar durant la campanya electoral, els candidats electes del PSC entenen, i així ho han manifestat avui, que el servei a les persones en política ha de fixar retribucions justes i suficients perquè tothom, sense distinció de classe ni de procedència, hi pugui ser representat per desenvolupar un treball a favor de la ciutadania. Com qualsevol altra activitat ha de ser remunerada però en cap cas no ha de sobrepassar els diners de la mensualitat d’un ciutadà o ciutadana de Catalunya de família treballadora mitja.

“La forma més adequada per poder prendre decisions amb absoluta llibertat, d’acord al programa electoral i a les propostes per Girona vinculades a la regeneració i la igualtat d’oportunitats, és adoptar el compromís de no tenir cap altre interès que no sigui el de desenvolupar de la millor manera possible la feina que els gironins ens han encarregat com a regidors de la nostra ciutat”, ha expressat els components del grup municipal socialista.

En aquest sentit, el PSC entén que seria desitjable legislar per regular d’una vegada per totes les retribucions en política i, d’aquesta manera, adequar-les a criteris d’exemplaritat i d’austeritat. “Som conscients que la gent sent una distància creixent amb la política a causa dels continus casos de corrupció o de comportaments il·lícits que apareixen als mitjans de comunicació, escàndols que ens causen un greuge molt major quan afecten persones que havent format part dels socialistes traeixen els principis que simulaven representar. Les persones que avui formem part dels socialistes de Girona vàrem impulsar des d’un primer moment la convicció que calia regenerar alguns comportaments en política i, per això, ens vàrem comprometre a fer primàries i tenir llistes obertes com a mecanismes estrictament democràtics”, han recordat Paneque, Riera, Rodríguez i Martín.