CiU de Castelló d'Empúries pacta finalment amb PP, Plataforma per Castelló i UDEM

Xavier Sanllehí no repetirà com alcalde i ho serà Assumpció Brossa

(Actualitzat 14:05h)

Convergència i Unió (CiU) a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), ha capgirat el panorama de pactes de les darreres hores en conèixer-se que ha assolit un acord amb el Partit Popular (PP), Plataforma per Castelló i Unitat i Defensa d'Empuriabrava (UDEM) segons ha informat Ràdio Girona aquest matí.

A banda d'aquest acord, el regidor del PP, Jesús Carrasco, ha renunciat a la seva acta de regidor davant una possible incompatibilitat de càrrecs degut a la seva condició de funcionari de carrera dins el mateix consistori. Amb tot, el passat dimarts a les deu del matí feu entrega de la renúncia a la Junta Electoral de Zona de Figueres, un dia abans de consumar-se el pacte.

En un altre ordre de les coses, el nou alcalde no serà novament el convergent Xavier Sanllehí, el qual va renunciar a la seva acta de regidor el passat 27 de maig després dels mals resultats electorals, tal i com ja va explicar AraGirona.cat, passant el relleu a Assumpció Brossa. Aquesta serà doncs, la nova alcaldessa del municipi i s'evitarà d'aquesta manera que ERC recuperi l'alcaldia després de ser la força més votada el 24 de maig.

La notícia ha saltat posterior a l'anunci fet aquest dilluns quan ERC va presentar un pacte amb Entesa per conformar un govern en minoria i que estaria encapçalat per Salvi Güell.