El castell de Montsoriu presenta la programació d'activitats d'estiu

La primera és el concert del PopArb el 13 de juny

Coincidint amb l’inici de l’estiu, el castell de Montsoriu ha iniciat una nova campanya de comunicació amb l’objectiu d’aconseguir augmentar el nombre de visitants durant els mesos d’estiu. Amb un format totalment diferent, el Patronat del Castell i el Consell Comarcal de la Selva han programat diverses activitats per tal d’aconseguir que Montsoriu sigui una visita obligada de tots els turistes que visiten la nostra comarca.

La primera de les activitats que s’hi ha organitzat és un concert del festival PopArb, d’Arbúcies, el pròxim dia 13 de juny. Aquesta és la primera vegada que el castell acollirà un esdeveniment d’aquestes característiques i s’espera que amb la incorporació d’aquest nou escenari en l’edició d’enguany augmenti el públic d’aquest festival.


En el marc d’un escenari com el castell de Montsoriu i dins el festival Pop Arb, d’Arbúcies, s’ha programat un doble concert que unirà banda i banda del Montseny amb els grups Balago –música contemporània de la Garriga i Esperit! (Manu Boada). Pel que fa l’actuació del grup Balago, oferirà aquest concert en el marc de la seva gira per espais emblemàtics. Manu Boada oferirà un concert d’actuacions psicodèliques de qui és, senzillament, el Montseny encarnat en home orquestra.
La jornada del dia 13 de juny, que es presenta com una autèntica experiència del PopArb, inclourà també una visita al castell, una passejada pel bosc i la contemplació de la posta de sol des d’un dels millors racons de la Selva. Aquelles persones que vulguin adquirir entrades anticipades només cal que s’adrecin al PopArb.
 

Activitats per a tots els públics


A banda del concert del Pop Arb, el Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell han programat diverses activitats per a aquest estiu entre les quals hi ha: Sant Joan, una visita en família per Sant Joan (24 de juny, a la tarda); la festa de Sant Pere (dissabte 4 de juliol, a les 19 h) la Trobada Internacional de Joves a Montsoriu (17 de juliol, a les 17 h); una visita nocturna a la llum de la lluna (31 de juliol, 22 h); i la Nit de les Perseides (14 d’agost, a les 22 h).


Pel que fa a la visita en família, el dia de Sant Joan, serà de les quatre de la tarda a les vuit del vespre. Aquesta diada Montsoriu proposarà una visita diferent per recórrer els llocs més misteriosos i llegendaris amb guies especialment abillats per mostrar-vos els secrets de Montsoriu. Aquesta visita està especialment pensada per a infants d’entre 6 i 12 anys.


La següent activitat serà la festa de Sant Pere, que es celebrarà el dia 4 de juliol a les set de la tarda. Es farà la presentació de la mostra “Armes d’assalt a l’edat mitjana, que es podrà veure a Montsoriu durant tot l’estiu. En el marc d’aquesta jornada es farà una demostració i explicació de cada peça a càrrec dels membres d’Alma Cubrae, experts en recreacions històriques. S’hi podrà veure un trabuquet, una torre d’assalt, un balista, un ariet..., Aquesta festa es clourà amb un sopar a base de tastets medievals.


La trobada internacional de Joves a Montsoriu es farà en el marc dels camps de treball arqueològic. Enguany, aquesta trobada es farà el dia 17 de juliol aprofitant que joves d’arreu del món que hi participen intercanviaran experiències i trobada amb joves selvatans, amb visita al castell, activitats teatrals i musicals i un sopar de germanor.


Les dues últimes activitats que s’hi ha programat seran la visita nocturna a la llum de la lluna, que es farà el dia 31 de juliol a les deu del vespre i la nit de perseides, el dia 14 d’agost, també a les deu de la nit. En aquestes dues activitats es recomana portar lot per circular per alguns sectors del recinte.