Tres detinguts per intentar estafar i robar a botigues de Banyoles

Creaven confusió amb el canvi i aprofitaven per endur-se diners i un telèfon mòbil

Els fets van ocórrer el passat 4 de juny, cap a dos quarts de cinc de la tarda, en tres comerços de Banyoles. En el primer establiment, els detinguts van voler comprar un producte i pagar amb un bitllet de 200 euros. Quan la venedora els hi tornava el canvi, les dues dones van retornar el producte que havien comprat. Enmig de la confusió les dues dones es van endur el canvi, el bitllet amb el que volien pagar i la caixeta de les propines.

Al segon comerç van voler fer el mateix, però els seus responsables els van fer fora abans no aconseguissin el seu propòsit.

Finalment, en el tercer establiment, les dues dones, després de demanar diversos productes a la venedora, van intentar estafar-la amb el mateix mètode. Tot i no aconseguir-ho, van aprofitar la confusió per regirar la bossa de mà de la responsable de la botiga i sostreure un telèfon mòbil i els diners de la cartera.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van obtenir la descripció dels sospitosos i del vehicle amb el qual anaven. Llavors, van començar una recerca per la zona. En poca estona, van localitzar i detenir els tres autors quan es trobaven en una benzinera de la carretera C-66, al terme municipal de Palol de Revardit.

El detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 5 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i van quedar en llibertat provisional.