Les cases de colònies de la Garrotxa acusen Salut de generar alarma amb la diftèria

Reben moltes trucades de pares i escoles preocupats arran de les recomanacions del Govern

El president de l'Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa, Robert Continente, ha reclamat a Salut que defineixi amb claredat "quin és el protocol que han de seguir a partir d'ara" amb els nens i nenes no vacunats de diftèria.

"El que va fer ahir el conseller Ruiz és una recomanació insuficient que ha aixecat una alarma social totalment innecessària", lamenta.

Destaca que ja han tingut trucades d'escoles i pares d'infants "preocupats" pels interrogants que ha obert la posició del Departament de Salut i demana que "se'ls guiï amb claredat". "Si el protocol diu que s'ha demanar la carta de vacunació la demanarem, però sense un posicionament oficial no podem denegar l'entrada a ningú", ha afegit.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va recomanar ahir dilluns a les cases de colònies de la Garrotxa que demanin el carnet de vacunació de tots els participants per evitar l'assistència d'infants no vacunats de diftèria. 

El conseller, tot i reconèixer que no hi ha legislació per poder prohibir l'admissió als casals, creu que és una mesura necessària per garantir la seguretat dels infants no vacunats, tenint en compte que el curs escolar acaba la setmana vinent i que, majoritàriament, els nens i nens assisteixen a aquest tipus d'activitats d'estiu.