Acord per indemnitzar els 55 treballadors acomiadats d'Interskol de Ripoll

L'assemblea ratifica la proposta de l'administrador concursal de pagar 25 dies per any treballat

L'empresa Interskol Power Tools de Ripoll va anunciar al maig que presentava un ERO per acomiadar 55 treballadors, més del 80% de la plantilla. La firma, que es dedica a fabricar material elèctric, porta des de gener immersa en un concurs de creditors i la seva producció està a hores d'ara sota mínims. De fet, arrossega impagats a la plantilla (com ara la paga de Nadal) i tot just fa poques setmanes els ha abonat la nòmina d'abril.

L'assemblea de treballadors va ratificar l'acord en assemblea dijous i el va aprovar per àmplia majoria, segons comunica CCOO. Concretament, l'acord -que ara només té pendent que sigui aprovat pel jutge- preveu una indemnització de 25 dies per any treballat, amb un màxim de 14 mensualitats, per als 55 treballadors afectats; una indemnització que està per sobre del que marca la llei.

El sindicat ha valorat positivament l'acord a què han arribat administrador concursal i treballadors perquè permet donar sortida a "la situació insostenible" que viuen els treballadors. No obstant això, també lamenten que una firma amb més d'un segle d'història quedi hores d'ara amb només deu treballadors. Els empleats que es queden faran únicament tasques comercials.