Controlat l'incendi forestal de Caldes de Malavella, que ha cremat 15 hectàrees

El foc ha saltat d'una zona a una altra i ha creat dos focus actius

Els Bombers han donat per controlat, a les 20.18 h d'avui, l'incendi forestal que des d'aquest migdia afectava una zona boscosa a Caldes de Malavella (Selva). A lloc es quedaran sis dotacions terrestres per revisar els dos perímetres de l'incendi i remullar els punts calents. A lloc també treballen en les tasques d'extinció efectius de les ADF de la zona. Segons les darreres dades provisionals del Cos d'Agents Rurals el foc hauria afectat una superfície de 15 hectàrees de vegetació forestal.

Quan el foc encara no estava controlat, el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, detallava que el succés havia començat en una zona boscosa de molt difícil accés. "No hi havia pistes forestals i hem hagut de tirar alguna línia d'aigua pel mig del bosc per poder encerclar les flames", detallava.


Una altra dificultat a la qual han hagut de fer front els Bombers és que l'incendi ha saltat d'una zona a una altra i ha creat dos focus actius. A més, la situació s'ha complicat pel vent. Finalment, però, cap a un quart de nou de la nit s'ha pogut controlar.

Les causes

Els Bombers de la Generalitat han descartat que l'origen de l'incendi hagi estat una guspira elèctrica.

En un primer moment aquesta hipòtesi estava sobre la taula al costat d'altres. De moment encara es desconeix la causa exacta, que els Agents Rurals continuen investigant. De la seva banda, Endesa també ha negat categòricament que l'origen del foc pugui haver estat una guspira que hagi saltat de les torres elèctriques de la zona.

Fonts de la companyia han explicat que el sistema de seguretat de la xarxa detecta qualsevol anomalia i desconnecta automàticament el tram afectat, un fet que queda registrat. En aquest sentit, les mateixes fonts han indicat que no hi ha hagut cap registre d'aquesta mena, cosa que els permet descartar que hagi saltat cap guspira de les torres.