Desenes de veïns de Medinyà celebren la decisió del Parlament des de l'hemicicle

"Recuperem un municipi que mai ha deixat de ser-ho", celebra Sixte Galià

"La proposició de llei de creació del municipi de Medinyà ha estat aprovada per 118 vots a favor i 8 en contra". La frase pronunciada per la presidenta del Parlament ha desfermat l'eufòria a la tribuna de convidats, plena de veïns del municipi gironí. Aplaudiments, abraçades i agraïments pels més de 20 anys de de "lluita".

A la sortida de l'hemicicle, les desenes de veïns de Medinyà que s'han desplaçat a Barcelona s'han fet la protocol·lària fotografia amb el president de la Generalitat i els grups parlamentaris. "Recuperem un municipi que mai ha deixat de ser-ho", ha celebrat Sixte Galià, portaveu de Medinyà 1972 i, probablement, qui encapçalarà la comissió gestora que governarà el nou ajuntament.

"Avui és un dia històric que porta a la culminació de més de 20 anys de lluita", ha destacat l'alcalde en funcions de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, un dels principals impulsors de la llei que ha acabat escindint el municipi que governa per crear-ne un de nou, Medinyà. "Demano que la feina de consens i de sentit comú es mantingui en aquest procés que segur que serà complicat, però que és apassionant", ha afegit.

Al costat de Casassa, s'ha situat qui probablement liderarà la comissió gestora de l'ajuntament de Medinyà, Sixte Galià. Ell és el portaveu de Medinyà 1972 (ICV), el partit que va guanyar àmpliament les eleccions a la Mesa electoral del nou municipi. "El més important és que es recupera un municipi que mai ha deixat de ser-ho. Legalment no ho hem estat, però físicament i mental la gent de Medinyà se sentia de Medinyà i la gent de Sant Julià de Sant Julià", ha subratllat. Tots dos han coincidit que la "solució al problema" ha arribat de la "voluntat política de les dues bandes". "Tothom ha treballat a una", ha explicat Galià.