Assacs reclama l'ingrés a presó immediat de l'expresident de la Creu Roja

Joaquim Homs ha estat condemnat per prostitució de menors i abusos sexuals

Una setmana després que el Jutjat Penal 3 de Girona dictés sentència contra Joaquim Homs, Assacs ha volgut mostrar la seva "satisfacció" davant la condemna a 12 anys de presó per diversos delicte d'abusos sexuals i prostitució de menors.

Tot i això, consideren que les indemnitzacions de 5.000, 3.000 i 2.000 euros per a les tres víctimes de l'expresident de la Creu Roja són "del tot insuficients" perquè no permeten que els joves puguin refer la seva vida. Segons ha detallat el portaveu dels treballadors d'acció social, Joan Fugarolas, durant tot el procés judicial els joves s'han sentit pressionats, arraconats i deixats de banda tant per la Creu Roja com per les administracions locals i comarcals.

"Amb la culpabilitat de Joaquim Homs, queda palesa la complicitat amb què han actuat alguns responsables de Creu Roja Catalunya, l'antic Consorci de Benestar Social del Pla de l'Estany (ara l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal) i l'Ajuntament de Banyoles en no prendre les mesures de protecció oportunes quan van ser informats dels fets", asseguren els treballadors que carreguen contra l'actuació de tècnics i polítics.

A més, també exposen que les educadores i els educadors denunciants no han rebut, en cap moment, suport per part dels seus caps i els acusen d'haver actuat "clarament com encobridors dels delictes comesos per Joaquim Homs amb total impunitat, almenys des del 2011 (moment en què les educadores i els educadors els comuniquen els fets)".

Assacs critica que han fet "tot el contrari" i que des del moment que van interposar la denúncia s'han vist sotmesos a "xantatges, pressions i assetjament laboral". "Queda demostrada l'opacitat i el poc control que han permès, amb la connivència d'altres responsables tècnics i polítics dels ens locals i comarcals, que Joaquim Homs disposés de carta blanca per cometre els delictes pels quals ara ha estat condemnat", lamenten.

Per tot això, Assacs reclama que la Creu Roja assumeixi la seva responsabilitat en el cas i disposi els mitjans materials necessaris per protegir les víctimes denunciants de la situació de vulnerabilitat que pateixen i asseguri que els nois que segueixen treballant per l'entitat a la comarca.

També volen que els responsables polítics i tècnics de l'Ajuntament de Banyoles i l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Toni Pérez, Miquel Noguer, Anna Castro, Roser Llevat i Jordi Xargay dimiteixin. "Que abandonin immediatament els seus càrrecs, i que es disculpin públicament per haver encobert deliberadament els fets i haver adoptat una actitud clarament hostil vers els educadors i les educadores denunciants".