Activitats i xerrades en el Dia del Medi Ambient a Santa Coloma de Farners

Dissabte s'han programat sortides pel Parc Mediambiental de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva i l’empresa NORA, SA celebraran el Dia del Medi Ambient al Parc Mediambiental de la Selva, al municipi de Santa Coloma de Farners el pròxim dissabte, 6 de juny.

Tot i que el Dia del Medi Ambient se celebra el dia 5 de juny, des de l’Àrea de Medi Ambient del Consell s’ha vist oportú posposar un dia les activitats i fer-les l’endemà, de manera que hi puguin participar més persones. Paral•lelament, hi haurà dos autobusos que recorreran tota la comarca i que transportaran els veïns que vulguin participar en aquesta festa del Dia del Medi Ambient a Santa Coloma de Farners.

Les activitats s’iniciaran a dos quarts de deu del matí amb una roda de visites i tallers als diferents espais dels parc (“La deixalleria i el travallengua de les deixalles”; “La història de Can Barromba i el joc de les RRR. Xerrada i joc interior”; “La planta de compostatge i l’abocador clausurat. Visita guiada a les instal•lacions”; “La màquina de l’amor i altres joguines dels lutiers drapaires. Jocs a l’exterior”).

Durant el matí també hi haurà una sessió tècnica sobre l’ús de compost, a càrrec del mestre jardiner Fermí Lucas que donarà explicacions sobre com aplicar el compost i els trucs per ser un bon compostaire. Seguidament es farà el concurs i l’exposició d’articles reutilitzats .

El darrer acte de la jornada serà el concert vermut, amb el qual es farà un repàs dels èxits dels anys setanta, vuitanta i noranta que el mateix públic triarà del repertori dels músics Jesús Torrent i Raquel Massaguer. En el transcurs d’aquesta activitat, a la mitja part concretament, s’entregarà el premi del concurs d’articles reutilitzats.

Les activitats del Dia del Medi Ambient estan dirigides al públic en general – persones, famílies i entitats interessades en el medi ambient-, a responsables municipals -tècnics i regidors-, així com a empreses del sector. Tots els visitants s’emportaran un record de la jornada, un arbust autòcton de planter amb test compostable i compost de la Selva.

Per reservar autobús o participar d'alguna activitat cal trucar al 872012018.