Alumnes de l'escola de Vilobí d'Onyar pateixen una intoxicació en un alberg del Delta

Encara no s'ha trobat l'origen de la causa

Un total de 43 alumnes de sisè de primària d'escoles de Vilobí d'Onyar (Selva), Sitges (Garraf) i Tortosa han patit una lleu infecció alimentària aquesta matinada a la casa de colònies de Poblenou del Delta, al terme municipal d'Amposta.

Després d'avisar als serveis d'assistència mèdica, s'ha apuntat a la possibilitat que la causa del brot pugui ser d'origen víric, malgrat que no es descarta que l'origen hagi estat alimentari. Per aquesta raó, el servei d'epidemiologia de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre també ha iniciat la fase de recerca de l'origen de la possible toxoinfecció, a través de la recollida dels aliments i de la femta, que seran sotmesos als anàlisis microbiològics i virològics pertinents.

El Departament de Salut ha assegurat que cap dels joves han precisat de trasllat hospitalari i, en el cas, de la vintena d'alumnes de l'escola del Temple de Tortosa afectats pel brot ja estan a casa. De fet, els alumnes havien de tornar aquesta tarda però han avançat la tornada.

Pel que fa als alumnes de Vilobí d'Onyar i de Sitges, partiran cap a casa tan aviat com els serveis sanitaris ho aconsellin.

Salut ha iniciat una investigació per determinar la causa, si és vírica, o l'origen de la possible toxoinfecció alimentària