#AmuntGirona, #AmuntCeller

Més de 300 persones reben els germans Roca a la plaça del Vi de Girona en un homenatge ciutadà

Al més pur estil de les grans estrelles, els germans Roca han desfilat per una catifa vermella a les portes de l'Ajuntament de Girona, han signat autògrafs i han suportat, amb un somriure, les peticions de fotografies per immortalitzar el moment. Girona s'ha bolcat amb El Celler de Can Roca l'endemà de recuperar el títol de millor restaurant del món.

"Girona us estima", ha afirmat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha obert les portes del balcó de l'ajuntament perquè la família Roca al complet pogués rebre tot l'afecte dels veïns.

Flanquejats sempre pels seus pares, Josep Roca i Montse Fontané, i també acompanyats per les seves dones i fills, els germans Roca han agraït, un cop més, totes les mostres d'afecte. Tots tres han volgut adreçar unes paraules als centenars de persones que s'han congregat a la plaça del Vi, molts d'ells amb barrets de cuiner de paper fets per a l'ocasió amb la inscripció, a banda i banda, #AmuntGirona i #AmuntCeller.


La ciutat està d'enhorabona darrerament. La sèrie d'èxit Joc de Trons ha triat rodar a Girona, el barri vell també acollirà alguna escena de la segona part d'Ocho apellidos vascos, els germans Roca tornar a liderar el rànquing dels millors restaurants del món i, a més, el Girona FC és a punt de ser un equip de Primera. De fet, els fills de Joan i Josep Roca, Marc i Martí, han estat els que han desplegat una bandera del Girona i l'han penjat també des del balcó. "Un desig", ha afegit Josep Roca.

"Quan intentem explicar el restaurant quan viatgem pel món, ens sembla que estem explicant una faula, un conte", ha exposat Josep Roca que recorda que l'origen del Celler "és aquella Girona de l'any 86, que no reconeixeria ni la mare que ens ha parit, que va passar de la Girona gris a la Girona acolorida i que ara ha esclatat, és una ciutat activa, vital, culte i avui podem dir que és la capital mundial de la gastronomia".

Moltes persones han volgut transmetre escalf alts tres germans i a tota la família en aquest homenatge, organitzat pels mateixos cuiners amb el suport del consistori. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, els ha rebut acompanyat del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i de regidors i regidores del consistori.