Ingressat a la Vall d'Hebron un nen d'Olot de sis anys infectat de diftèria

El nen no estava vacunat de la malaltia

Un nen de sis anys veí d'Olot està ingressat a l'hospital barceloní de la Vall d'Hebron afectat per una infecció de diftèria, segons ha confirmat el Departament de Salut a aquest diari.

Fonts d'aquest departament han explicat que el nen no estava vacunat.

La diftèria és una malaltia infecciosa epidèmica caracteritzada per l'aparició de falses membranes en les vies respiratòries i digestives.

Es transmet per contacte directe de les secrecions de nas, gola, pell i ull de les persones infectades.

La vacuna contra la diftèria normalment s'administra combinada amb la del tètanus i la tos ferina quan el nadó té pocs mesos d'edat.

Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la notificació de la infecció es va rebre el 28 de maig. El menor havia començat a tenir símptomes el dia 23, però el 28, a conseqüència de l'empitjorament del quadre, va caldre ingressar-lo a l'hospital. Els resultats del laboratori van confirmar després el diagnòstic de la malaltia. El nen està hospitalitzat en estat greu i està rebent tractament específic.

Salut també explica que actualment la diftèria és una malaltia molt poc freqüent en els països desenvolupats gràcies a la vacunació generalitzada de la població i a la millora de les condicions higièniques. Subratlla, en aquest sentit, que la forma més efectiva d'evitar la malaltia és mantenir un elevat nivell de vacunació en la població. El cas de diftèria que s'ha detectat és el primer que hi ha a Catalunya des del 1983, segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'ASPCAT, s'està coordinant l'adopció de mesures de control adequades, consistents en l'administració de medicació preventiva i reforç de vacunació per tal d'evitar l'aparició de la malaltia en les persones que han mantingut contacte estret amb el pacient.