Festa majúscula per rebre els germans Roca a casa

L'equip del Celler celebra amb una arrossada i música el triomf del restaurant gironí

Els dimarts al migdia el Celler de Can Roca tanca al públic. Tot l'equip, però, treballa de portes endins per preparar el servei de la nit. Aquest dimarts, però, tot era diferent. El somriure envaïa les cares dels treballadors, molts d'ells gent jove vinguda d'arreu que s'està formant al restaurant gironí. 

Tots estaven esperant notícies dels germans Roca, que han aterrat al migdia a l'Aeroport del Prat. Tots han deixat ja la feina per rebre entre aplaudiments i abraçades la Montserrat i en Josep, pares dels artífexs del millor restaurant del món i que són el referent per als germans. Quan passaven pocs minuts per dos quarts de dues, en Joan, en Josep i en Jordi han arribat, de la mà de les seves dones, al restaurant. 

Tot continuarà igual, malgrat els premis

Tenien ganes de poder-se abraçar als seus per celebrar el triomf obtingut dilluns a la nit a Londres. I els primers en rebre l'abraçada han estat, precisament, els seus pares. Llavors, el millor xef del món, Joan Roca, ha anat a felicitar un a un tot l'equip. "Aquest és un triomf de tot l'equip, per a la gent jove compromesa i entregada", ha manifestat només d'arribar al restaurant. El gran dels germans Roca, ha assegurat que fa 30 anys que treballen només pensant en el client. "No treballem per reconeixements, premis o llistes, treballem pel client, perquè volem que sigui feliç quan està aquí i visqui una experiència especial i seguirem fent això independentment del que diguin les llistes", ha reafirmat. 

El restaurant està desbordat de reserves des de fa temps. Per això, van decidir vehicular-ho a través d'Internet i cada dia 1 de mes s'obre la llista per a onze mesos vista. I així continuaran funcionant, segons assegura el xef. "Abans d'ahir el restaurant estava ple a onze mesos, i seguirà igual; no ampliarem i no obrirem cap altre restaurant", diu taxatiu Joan Roca. Per al xef, el fet de tornar al capdamunt de la cuina mundial és no només un reconeixement per a l'establiment sinó per a tot el territori. 


Un triomf per sorpresa

El triomf ha agafat per sorpresa tant l'equip com als mateixos germans Roca, que reconeixen que no s'ho esperaven tot i que havien "treballat més que mai". Ara que aconsegueixen per segona vegada aquest triomf, el sommelier Josep Roca diu que es "protegiran" millor de l'èxit. "Evitarem part de la fascinació de l'enlluernament, tenim la sensació d'ego una mica més madura i tenim més capacitat per assumir responsabilitats i projectar tot allò que tenim a prop cap al món", ha manifestat. "Crec que no podíem treballar més, arribàvem amb els deures fets i que t'ho reconeguin és fantàstic", ha valorat el mitjà dels Roca. 

Comparteix l'opinió el responsable de la part dolça del Celler, en pastisser Jordi Roca. "Ha estat completament inesperat, anàvem a Londres sabent que aquesta llista és capriciosa i que podia passar qualsevol cosa", ha explicat el petit dels Roca, que valora molt que el focus d'interès gastronòmic mundial torni a situar-se a Girona i a Catalunya. 

Arròs, cava i música

A diferència del 2013, aquesta vegada l'equip ha volgut organitzar una celebració després d'aconseguir el número 1 de la revista 'Restaurant'. El restaurant compta des de fa un temps amb una casa situada davant de l'establiment -que han batejat com 'la Masia- on porten a terme la part creativa i d'investigació. En el jardí d'aquest espai han vestit una llarga taula per tal de menjar plegats. "Avui m'estalvio de fer el dinar", feia broma la mare dels Roca que cada dia acull al seu restaurant -a pocs metres del Celler- tot l'equip de cuina i sala per donar-los de menjar. 

La festa ha comptat també amb música i s'ha escollit (no de manera casual) un tema de Patti Smith per al moment de l'entrada dels germans Roca. Ha estat el 'Because the night', una cançó que tots han cantat plegats. La cantautora i poetessa novaiorquesa va ser al Celler dijous abans d'actuar al Primavera Sound i va regalar a l'equip del restaurant aquest tema interpretat a cappella a la cuina.
Aquesta tarda la festa continua a la plaça del Vi, on l'Ajuntament de Girona ha organitzat una recepció. "Ja només falta que el Barça guanyi la Champions i el Girona pugi a primera", ha afegit Joan Roca.