L'eufòria es desferma a Girona amb la nova victòria del Celler de Can Roca

El triomf agafa per sorpresa equip i família que no s'esperaven tornar a ser el millor restaurant del món

Familiars, treballadors i amics del Celler de Can Roca han embogit quan a Londres s'ha pronunciat el nom del restaurant. I és que el Celler de Can Roca ha tornat a aconseguir la gesta de ser el millor restaurant del món, després de fer-ho per primera vegada el 2013.

L'eufòria s'ha desfermat sobretot perquè entre ells hi havia escepticisme sobre quina posició aconseguiria l'establiment.

Quan s'ha sabut que el Noma -fins ara número 1- baixava fins a la tercera posició, els nervis s'han començat a notar al restaurant dels pares d'en Joan, en Josep i en Jordi, on s'han combregat tots per seguir la gala de la revista 'Restaurant'.

El cava s'ha destapat sense miraments i tothom ha acabat ruixat.


 
El vespre ha començat amb tranquil·litat al restaurant Can Roca, embrió del Celler de Can Roca que fa 48 anys que serveix menús al barri de Taialà de Girona. Personal del restaurant, familiars i amics dels germans Roca s'han congregat per seguir en directe la gala de la revista 'Restaurant' que escull els 50 millors restaurants del món. 

El 2013, el Celler va aconseguir per primera vegada el triomf i l'alegria es va desbordar al restaurant dels seus pares. L'any passat, però, el segon lloc va deixar un regust agredolç i, per això, aquesta nova edició tothom era més escèptic sobre el lloc que podia ocupar el restaurant gironí. Els nervis s'han desfermat quan s'ha començat avançar en la llista i els noms dels principals competidors del Celler han aparegut a la pantalla. 

El primer sospir d'alleugeriment s'ha viscut quan un dels noms que es rumorejava com a possible guanyador -l'Eleven Madison Park de Nova York- ha aparegut en cinquena posició. Després els organitzadors han anunciat que el número 4 l'ocupava el peruà Central i ja l'alegria s'ha desbordat quan ha sortit en pantalla el número 3: el Noma de Copenhaguen (fins ara número 1 del rànquing). 

Llavors ha estat el moment d'un tens silenci. Tot estava entre el Celler de Can Roca i l'italià Osteria Francescana. Quan s'ha desvetllat que el restaurant de Mòdena quedava en segona posició, s'ha desfermat l'eufòria entre els qui omplien Can Roca. El cava no ha trigat ni dos segons en començar a córrer pel restaurant sense deixar ningú indemne. 
 

 

Vídeo: © ACN
"Visca el Celler, Visca el Celler!"

"Visca el Celler! Visca el Celler", cridaven els treballadors, entre abraçades i crits. Els pares dels artífex del millor restaurant del món, en Josep i la Montserrat, també han estat enmig de la celebració. "No ho havíem somiat mai", ha reconegut el pare dels germans Roca. El 2013, quan van obtenir per primera vegada el reconeixement, ja es queixaven que veien poc els fills. "No sé si els podré veure, l'any passat els veia una miqueta més però molt poc, cada any es complica més", reconeix la mare, que afegeix: "Ho farem tot com podrem". 

Malgrat que la festa ha començat al restaurant, el matrimoni ja pensava en l'endemà: "Ara hem de netejar tot això que demà tornem a obrir que hem de treballar", deia la Montserrat. El pare, en Josep, fa 48 anys que aixeca la persiana de l'establiment a dos quarts de set del matí. 

També hi havia al restaurant els fills d'en Joan (Marc i Marina) i els d'en Josep (Martí i Maria)."Estem en un núvol, estem flipant, no ens ho esperàvem pas", ha reconegut el gran d'en Joan, en Marc, que assegura que ha estat "una sorpresa i una satisfacció". "És un orgull i una satisfacció tenir a casa el millor restaurant del món, ens fa molt feliços", ha afegit.