El Celler de Can Roca recupera el títol de millor restaurant del món

Els gironins s'imposen per segona vegada a la llista dels 'World's 50 Best Restaurants'

El restaurant El Celler de Can Roca de Girona, dirigit pels germans Roca, ha tornat a repetir en la primera posició a la llista dels 'World's Best 50 Restaurants' que s'ha anunciat aquesta nit a Londres en la que serà l'última gala abans de traslladar-se a Nova York l'any vinent.

Després de caure l'any passat en segona posició, l'establiment dels germans Joan, Josep i Jordi Roca pren el relleu al capdamunt de la llista al danès Noma, que hi havia tornat l'any passat i que enguany han caigut a la tercera posició. Amb aquest reconeixement per El Celler de Can Roca, la cuina catalana torna al màxim nivell mundial després dels èxits que va aconseguir El Bulli de Ferran Adrià, nomenat el millor restaurant del món per la 'Restaurant Magazine' en cinc ocasions i ells mateixos el 2013.

Joan, Josep i Jordi Roca han rebut el guardó quan el rellotge marcava dos quarts d'onze de la nit. Josep Roca en els parlaments ha volgut agrair el guardó i destacar que "segurament també tenim el millor equip de cuiners del món".

Amb tot, Roca també ha agraït el suport de la família al haver arribat fins aquí i ha explicat que "el món de la cuina està experimentant un creixement dins una societat cada vegada més sostenible i saludable". El sommelier ha finalitzat el discurs assegurant que "seria molt bonic que tots els que sou avui aquí poguéssiu tenir l'oportunitat de ser el número 1", ha explicat per rematar amb un crit de "Amunt Girona!".

La segona plaça ha estat pel restaurant Osteria Francescana de Mòdena (Itàlia) que regenta el xef Massimo Bottura.