13 treballs s'han presentat al Concurs de Catifes d'Arbúcies d'enguany

Els guanyadors són els Catifactions, els veïns de la font del Bon Humor i del Segimon Folgueroles

El municipi d'Arbúcies (Selva) va fer entrega ahir dels premis del Concurs de Catifes de flors d'enguany.

Els vestits de nines retallables que han dibuixat els Catifactions del carrer Camprodon s’han endut el premi a l’originalitat i el disseny; els veïns de la font del Bon Humor del carrer Sorrall amb els seus Fairy cakes han guanyat el guardó a la varietat de flor i, finalment, els veïns del Segimon Folgueroles amb una elaboració abstracte anomenada Legomètric s’han emportat el premi al treball pel bon perfilat i col·locació de les flors a la catifa.

El jurat també ha atorgat un accèssit pels veïns de Can Prim a Can Palau del Sorrall amb la catifa Bombolles. El jurat ha deliberat i ha decidit les catifes guanyadores del concurs d’aquest any, però han assenyalat que el nivell de les confeccions ha estat molt elevat  i han destacat el treball que s’ha dedicat a totes les catifes i és per això que els hi ha estat més difícil prendre una decisió.
 
Enguany, al concurs s'hi ha presentat 13 catifes dʼun total de 27 que sʼhan pogut veure al llarg de dos quilòmetres dels carrers del centre de la vila. Per altra banda, aquest any sʼhan elaborat 20 racons catifes per diferents indrets de la plaça de la vila i els carrers del seu entorn. Petits dissenys molt ben treballats i que any rere any són més vistosos i  originals.
 
Desenes dʼarbuciencs han omplert des de bon matí els carrers dʼArbúcies per començar amb lʼelaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, milers de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi, les Catifes. Els passejants han pogut veure tot el procés dʼelaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any. El clavell, la ginesta, la paradella, la gerbera i el pi són les flors més utilitzades en la confecció de les catifes.