IPS-CUP aposta per investir alcalde de Salt el cap de llista d'ERC

El partit, que va aconseguir tres regidors, no descarta formar part del govern municipal que deixaria a l'oposició CiU

L'assemblea d'Independents per Salt-Candidatura d'Unitat Popular (IPS-CUP) aposta per investir alcalde de Salt (Gironès) el cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Jordi Viñas. El partit, que va aconseguir tres regidors, no descarta entrar a formar part del govern municipal "si hi ha prou entesa en el programa".

IPS-CUP recorda que vol recolzar un alcalde amb un compromís clar amb el procés independentista i creuen que Viñas és qui millor representa aquesta opció. La decisió allunya Jaume Torramadé (CiU) de l'alcaldia. CiU va ser la llista més votada i va aconseguir sis regidors i necessita suports per governar però els partits majoritaris al ple es decanten per "un relleu" a Salt.

IPS-CUP recorda que durant la campanya ja reclamava "un ajuntament implicat amb la realitat nacional i social de la qual formem part" i, concretament, un alcalde amb un compromís clar amb el procés independentista. El grup considera que els municipis, els ajuntaments i els seus representants encara hauran de jugar un paper important en aquest procés. Per això, considera que l'alcaldable d'aquest perfil amb més possibilitats de sortir elegit és el cap de llista d'ERC, Jordi Viñas, que es va convertir en segona força amb cinc regidors.


Segons informen en un comunicat, a l'assemblea també han destacat que després de les eleccions "moltes persones han manifestat la necessitat d'un relleu a l'alcaldia de Salt". "IPS-CUP ha recollit aquesta demanda i facilitarà aquest canvi d'alcaldia", exposen. Un canvi que, segons el partit, ha de ser en el fons i en les formes: un alcalde i un govern dialogant, que respecti escrupolosament les formes democràtiques.

Per IPS-CUP també cal que el govern saltenc treballi per fer del futur de Salt un projecte col·lectiu, on el poble sigui cada cop més protagonista del seu propi desenvolupament i on la prioritat política sigui la millora de la qualitat de vida de totes les persones que hi vivim. Per aquest motiu IPS-CUP també es mostra disposada a iniciar converses i valorar si hi ha prou entesa en base al programa que planteja.

"Moltes persones ens han demanat que fem el pas d'entrar a governar però sempre hem contestat que no ho farem per obtenir càrrecs ni per gestionar el programa d'altres", matisen. En aquest sentit, al·leguen que el canvi no ha de ser només de cares al govern municipal, sinó que ha de ser de model. "Som conscients que no hem guanyat les eleccions però, si ens demanen entrar al govern, haurà de suposar com a mínim un canvi prou significatiu", conclouen.