El jutge envia a presó el 'lladre de les llàgrimes' i un seu còmplice

Els dos detinguts acumulen fins a una vuitantena d'antecedents

Nova detenció i nou ingrés a presó del 'lladre de les llàgrimes'. Aquest delinqüent, Santiago Holguín, s'ha fet famós pels característics tatuatges que porta (tres llàgrimes a sota l'ull dret i una sota l'esquerra, d'aquí el seu sobrenom). Té 28 anys i acumula més d'una trentena d'antecedents.

La policia el va començar a detenir per robatoris en força a cases de Banyoles, Salt i Camallera, però des de fa mesos ha canviat el mètode i es dedica a cometre furts en botigues. Sempre fa servir el mateix mètode. Entra als establiments -sovint, en companyia d'un còmplice- arreplega tota la mercaderia que pot (roba o complements), passa corrents per sota l'arc detector i es fa fonedís. A més, Holguín sempre procura que el valor de la mercaderia que s'emporta no sobrepassi els 400 euros, per evitar que se l'acusi d'un delicte.

A principis del 2014 ja va cometre diferents robatoris a botigues de Girona, pels quals ja va entrar a la presó. I aquesta mateixa Setmana Santa, sense anar més lluny, la Policia Local de Platja d'Aro el va tornar a detenir per fets similars. Holguín i un seu còmplice van arribar a entrar en vuit botigues de roba. Precisament, les càmeres de videovigilància del municipi van ser providencials per enxampar-lo, perquè el van gravar sortint d'un dels establiments amb tot de pantalons a les mans.

Ara, els Mossos d'Esquadra l'han tornat a atrapar per enèsima vegada a Girona. La tarda del 18 de maig, Holguín i un còmplice van entrar a tres botigues del barri de l'Eixample, d'on van endur-se'n roba i complements valorats en 734 euros.

Enxampats en una botiga

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'alerta d'un dels establiments pels volts de les cinc de la tarda. Una patrulla de paisà va anar fins a la zona i van veure Holguín i el seu còmplice sortint d'una botiga de roba amb una motxilla a l'esquena. Els agents els van seguir i van poder comprovar com tornaven a actuar. El 'lladre de les llàgrimes' i l'altre delinqüent van entrar en una altra botiga, van arreplegar diverses peces i van marxar corrents mentre sonava l'alarma de l'establiment.

Els mossos van interceptar els dos fugitius i, després d'identificar-los, van registrar-los la motxilla. A dins, hi van trobar tota la mercaderia que s'havien endut de les tres botigues. Els agents van detenir Holguín i el seu còmplice per un delicte de furt continuat.

Entre tots dos acumulen fins a una vuitantena d'antecedents (el 'lladre de les llàgrimes' en té una trentena; i l'altre, més d'una cinquantena). Després de passar a disposició judicial, els dos delinqüents multireincidents ja han ingressat a presó.