Sanllehí (CIU) renuncia a l'acta de regidor a Castelló d'Empúries després de la derrota electoral

Amb el seu "pas enrere" vol afavorir un pacte sobiranista amb ERC, el guanyador dels comicis

"Vistos els resultats electorals i entesa la voluntat dels castellonins reflectits a les urnes, considero que ha arribat l'hora de fer un pas enrere i manifesto que deixo el lideratge de CiU a Castelló d'Empúries".

Així ha anunciat l'alcalde en funcions i candidat a l'alcaldia de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, la seva renuncia a l'acta de regidor després de la derrota electoral de diumenge. CiU, liderada per Sanllehí per sisè mandat, va perdre tres dels set regidors aconseguits el 2011, sent superada per ERC que en va guanyar sis.

Amb la seva renúncia, Sanllehí vol afavorir un pacte sobiranista entre CiU i ERC, que durant la campanya electoral ja van deixar clar que no pactarien amb ell.

Sanllehí ha estat alcalde de Castelló d'Empúries des del 1999, amb l'excepció del mandat 2007-2011, quan Salvi Güell, d'ERC, li va prendre l'alcaldia, com tornarà a passar ara. Ha governat els darrers quatre anys amb Udem, Si i IPC-PM. En els darrers mesos disputes internes pel lideratge de la candidatura de CiU van provocar enfrontaments amb els membres del seu partit. Unes disputes que van provocar que José Manuel Gallego passés a ser regidor no adscrit i que a les eleccions, com a candidat d'una nova formació (PDCDR), guanyés dos regidors.