Felip explorarà possibles pactes amb alguna força a Figueres

L'alcaldessa en funcions busca el màxim consens

L'alcaldessa en funcions de Figueres, Marta Felip, ha valorat de forma molt positiva el resultat de les eleccions municipals d'ahir diumenge, en les quals CiU ha obtingut una àmplia majoria, que duplica en nombre de vots a la segona força municipal, que és ERC-MES.

"El missatge de la ciutadania és molt clar i vol que CiU segueixi liderant el govern de Figueres amb diàleg i acords amb la resta de grups", ha indicat Felip. La candidata, que es presentava per primer cop com a cap de llista, ha destacat també que els set regidors aconseguits "legitimen" els seus dos anys com a alcaldessa i la "reforcen" per encarar el futur. 

En aquest sentit, l'alcaldessa recorda que CiU ha estat la força més votada a 25 dels 27 col·legis electorals de la ciutat, el que suposa en la pràctica que la seva candidatura ha estat la guanyadora indiscutible als cinc districtes de la capital altempordanesa. "En unes circumstàncies difícils i de molta fragmentació del vot, hem aconseguit una victòria homogènia a tots els barris de la ciutat que ens consolida com a força transversal i central a Figueres", ha afegit Felip.

Davant aquest escenari, aquesta mateixa setmana Marta Felip obrirà una ronda de converses amb totes les formacions polítiques que han obtingut representació municipal per explorar possibles acords. Segons l'alcaldessa en funcions, "la meva responsabilitat com a guanyadora de les eleccions és dialogar amb tots els grups per afrontar els nous reptes de la ciutat amb el major consens possible". Amb tot, Felip demana que "la resta de formacions polítiques també actuïn amb la responsabilitat que Figueres necessita i interpretin el mandat de la ciutadania a les urnes, que no deixa lloc a cap dubte".

L'alcaldessa en funcions agraeix el suport dels 4.015 votants de la candidatura de CiU a Figueres que permetran la continuïtat del procés de modernització de la ciutat. Felip admet "que el repartiment de forces que ha sortit de les urnes obre un nou escenari que ens ha d'enriquir políticament" i es mostra convençuda que "el govern que encapçalarà CiU mantindrà l'estabilitat a la ciutat per la via dels acords, ja siguin estables o puntuals, amb altres forces".