La Guàrdia Civil de Girona adjudica 24 de les 268 armes que havia tret a subhasta

La més cara és una escopeta que s'ha venut per 611 euros

Un total de 268 armes han estat exposades des del 18 al 22 de maig a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. En aquests cinc dies, els interessats han pogut veure les armes a la comandància i saber els preus de sortida que demanaven els seus propietaris.

La subhasta s'ha fet amb el sistema de sobre tancat: qui volia participar en la subhasta d'alguna de les armes, podia igualar o fer una oferta superior al preu de sortida marcat i dipositar-la en un sobre tancat, juntament amb la documentació que acredita que tenen llicència d'armes. Aquest dilluns han obert els sobres i han adjudicat les armes segons les ofertes rebudes.

L'arsenal estava format per 202 escopetes, 31 carrabines, set rifles, 18 pistoles i deu revòlvers. De les 268 armes, n'han adjudicat 24: 16 escopetes, una pistola, cinc carrabines, un rifle i un revòlver. En total han rebut 42 ofertes per aquestes armes. Una escopeta que ha costat 611 euros ha estat l'arma més cara venuda mentre que una altra escopeta que s'ha adjudicat per 37,50 euros ha estat la més barata.

Qui fixa el preu de sortida i també qui és queda amb el benefici en cas de venda és el propietari de l'arma. Generalment, els propietaris deixen les armes en dipòsit a la Guàrdia Civil perquè no les volen, perquè han caducat els permisos i no les poden fer servir o perquè les armes són propietat d'algun familiar difunt. Algunes armes poden provenir d'alguna actuació policial en la qual el jutge ha ordenat que en comptes de destruir-les les treguin a subhasta. Les armes també poder ser de cossos policials que han decidit actualitzar el model de la pistola i deixen les velles en dipòsit.