Puigdemont vol tornar a governar en minoria a Girona

Es mostra disposat a arribar a pactes puntuals i també teixir acords de ciutat amb la resta de grups

El candidat de CiU i alcalde en funcions, Carles Puigdemont, ha estat el clar vencedor de les eleccions a Girona. El seu grup ha aconseguit revalidar la victòria, mantenir els deu regidors i eixamplar la distància amb la segona força. Per això, la seva aposta és tornar a governar en minoria perquè considera que la fórmula ha estat "bona" per a la ciutat.

Això sí, remarca que treballaran per arribar a acords puntuals o també pactes de ciutat amb aquelles forces que vulguin "sumar per Girona". Puigdemont considera que governar en minoria genera "incomoditat" però que contribueix al progrés de la ciutat. "Si ho comparem amb els govern de coalició el resultat per a la ciutat és millor", ha valorat.

Carles Puigdemont no s'ha cansat de repetir en campanya que el projecte de CiU necessitava, com a mínim, de dos mandats per completar la transformació de la ciutat iniciada el 2011. I el missatge ha arribat als gironins. CiU no només ha tornat a ser la llista més votada a la ciutat sinó que ha sumat 1.711 vots més i ha eixamplat la distància amb la segona força. CiU ha obtingut deu regidors i el partit que el segueix de més de prop, ERC, s'ha quedat amb quatre, els mateixos que la CUP i el PSC.

"Vam demanar als gironins que ens fessin confiança i el nostre desig s'ha vist complert, la resposta ha estat clara i contundent", ha manifestat l'alcalde el dia després de les eleccions. Segons el líder de CiU, els ciutadans s'han pronunciat amb "claredat" sobre qui ha de governar la ciutat els propers quatre anys i, per això, l'aposta de Puigdemont és reeditar el govern en minoria. 

L'alcalde en funcions reconeix que haver d'arribar a acords amb d'altres grups de manera permanent genera "incomoditat", però defensa que els resultats són més bons per a la ciutat. "No pensem renunciar a aquesta incomoditat perquè la ciutat en surt beneficiada", ha manifestat. A més, Puigdemont assenyala que un govern en minoria ha fet progressar més Girona que quan estava governada per majories àmplies en mans del PSC o del tripartit. 

Voluntat de pacte permanent

Puigdemont diu que el partit es mantindrà fidel a la filosofia dels darrers quatre anys i que buscarà acords amb els grups "disposats a sumar per Girona". I fa un pas més. No només vol buscar acords puntuals per aprovar al ple projectes, ordenances o pressupostos sinó que proposa a la resta dels grups "pactes de ciutat" en temes estratègics com la reactivació econòmica, la promoció de la ciutat o la lluita contra l'atur. 

De fet, la configuració del nou ajuntament li permet a Puigdemont tenir diverses opcions de pacte a l'hora d'aprovar punts al ple. La majoria absoluta a Girona està situada en els tretze regidors. CiU n'ha aconseguit deu i hi ha tres forces que en tenen quatre (ERC, CUP i PSC) i que, per tant, permeten fer diferents equilibris als nacionalistes. 

Segons valora Puigdemont, CiU ha implantat una "nova manera de fer política" a una ciutat tradicionalment governada per majories. "Hem presentat resultats que la gent els ha palpat, hem estat un govern més dialogant, amb una manera de fer política més planera i disposats sempre a arribar a acords", ha defensat Puigdemont, que assegura que l'època de "la prepotència i les veritats absolutes" és ja cosa del passat.