Els alcaldables de Figueres fan una crida a la participació

Les 35 meses electorals dels municipis s'han constituït amb total normalitat

L'inici de la jornada electoral a Figueres ha transcorregut amb absoluta normalitat. Les 35 meses s'han pogut constituir sense incidències i els col·legis han obert puntualment les seves portes a les 9 del matí. L'alcaldessa de Figueres i candidata per CiU, Marta Felip, ha destacat que, més enllà d'algun titular que no s'ha presentat al seu lloc, la tranquil·litat ha estat la nota dominant.

El primer en votar ha estat la candidata del PPC, Maria Àngels Olmedo, que a les nou del matí ha exercit el seu vot al col·legi Sant Pau del centre de Figueres. Olmedo, que al llarg del matí ha recorregut bona part dels col·legis electorals de la ciutat, ha destacat que l'afluència de votants ha esta important i que no s'ha registrat cap tipus d'incident. La candidata popular ha fet una crida a la participació "perquè la gent s'impliqui en el futur de la ciutat".

El candidat d'ERC-MES, Albert Testart, ha votat a un quart de 10 a la seu de l'OMAC, a l'Avinguda Salvador Dalí. Testart ha assenyalat que la d'avui "és una jornada festiva de la democràcia" que ha de servir perquè els ciutadans "decideixin amb llibertat" quin ha de ser el govern municipal. Tot i fer una crida a la participació, Testart, ha reconegut que els actes de campanya dels diferents partits "no han estat molt majoritaris" el que demostra "que la gent està cansada de la política".

A les 10 del matí ha estat el torn de la candidata de CiU i actual alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que ha votat al col·legi Sant Pau, el mateix de la candidata del PPC. Felip s'ha mostrat convençuda d'aconseguir un bon resultat gràcies a la feina feta els últims quatre anys pel govern de CiU. En aquest sentit, ha afegit que les campanyes electorals "influeixen poc en la voluntat i l'opinió de la gent" perquè el que valoren és la feina continuada al llarg del temps.

El candidat del PSC, Pere Casellas, ha votat a dos quarts d'onze a la Fundació Clerch i Nicolau fent una crida a la participació de la ciutadania per contribuir a construir la Figueres del futur. Tot i recordar que la capital de l'Alt Empordà va registrar en les municipals de 2007 una de les xifres d'abstenció més altes de Catalunya ha dit confiar "que les coses vagin millor" gràcies a que la campanya ha estat "constructiva" i orientada a resoldre els reptes de futur de la ciutat.

Natàlia Sànchez, candidata de la CUP, ha estat l'única que no ha votat al centre de la ciutat. Ho ha fet en un col·legi electoral del barri de Vilatenim i convençuda que la seva formació aglutinarà el vot de canvi que molts figuerencs volen. Sobre la participació, Sànchez ha reconegut que és una preocupació i ha encoratjat els electors a participar de la festa de la democràcia.

El darrer candidat en votar ha estat el Compromís d'Esquerres, Xavier Monfort, a la parròquia de Sant Pere. Monfort ha destacat el to constructiu de la campanya i s'ha mostrat satisfet per la feina feta aquests 15 dies. Com la resta de candidats ha fet una crida a la participació recordant que no es pot repetir la xifra del 2007.