El PP vol més inspeccions als centres de culte de Salt i s'oposa a la mesquita de Torre Mirona

El candidat assegura que "hi ha problemes de convivència" a la població

El Partit Popular (PP) vol que es facin més inspeccions i controls als centres de culte de Salt (Gironès). El candidat del partit, Sergio Santamaría, ha assegurat que l'ajuntament ha de garantir que els temples de les diverses confessions "compleixen la normativa" i "no funcionen de manera irregular".

Santamaría critica que "la tasca inspectora de l'ajuntament no s'està duent a terme" i s'oposa frontalment a l'obertura de la mesquita que s'està construint al polígon industrial de Torre Mirona. "No es farà, si de nosaltres depèn", assegura. El cap de llista també insta a reformar els carrers Àngel Guimerà i Torras i Bages perquè "estan degradats" i són focus de "problemes de convivència".


"Som partidaris d'una moratòria, sobretot en allò que afecta a la construcció de la macromesquita", ha afirmat el cap de llista del PP a Salt, Sergio Santamaría, que s'oposa "frontalment" al centre de culte que s'està construint al polígon industrial de Torre Mirona.

Santamaría ha criticat que els governs municipals no hagin estat més estrictes amb l'obertura de centres de cultes i proposa mà dura inspectora per assegurar "que no proliferen aquests tipus de centres religiosos". A més, creu que hi ha d'haver més control per evitar que alguns locals funcionin com a centre de culte sense complir els requisits de seguretat o qualsevol altre tipus de normativa.

En matèria urbanística, el cap de llista proposa reformar els carrers principals del sector centre: Torras i Bages i Àngel Guimerà. Assegura que estan "molt degradats" i que són focus de "problemes de convivència". "Per dir que hi ha problemes de convivència no se'ns pot tatxar de racistes, el que fem és defensar una immigració legal i ordenada, que en aquesta zona de Salt no es dóna", ha afirmat.

"No ho podem deixar pensant que els problemes es resoldran per si sols", ha afirmat Santamaría, que creu que un els focus de degradació en aquest barri són els nombrosos pisos buits. En aquest sentit, proposa negociar amb els bancs "sense multar-los ni expropiar-los" perquè els immobles s'incorporin a la borsa de lloguer social. I que aquesta borsa segueixi criteris "estrictes" d'empadronament i situació regular al país a l'hora de concedir els pisos.