Nou pas en a la remodelació de la Casa Masó de Girona per convertir-la en museu

L'actuació té un pressupost de 259.282,34 euros adjudicada a l'empresa de Besalú 'Construccions Guardiola'

La Casa Masó, situada al carrer Ballesteries de Girona, és on va néixer i viure durant més de 30 anys l'arquitecte gironí. Ara, l'Estat –a través del ministeri de l'Habitatge- ha autoritzat l'adjudicació de les obres per arreglar la façana posterior de la casa, que dóna al riu Onyar, i també remodelar i condicionar la planta baixa de l'habitatge, on fins ara hi vivien familiars de Masó als quals se'ls ha condicionat la tercera planta perquè hi continuïn vivint. A finals de juliol està prevista una reunió tècnica entre l'Ajuntament de Girona, l'empresa adjudicatària i el ministeri per tal d'avaluar les obres que es faran a la casa i, segons fonts de l'ajuntament, les obres començarien a finals d'estiu amb la voluntat d'obrir portes a principis del 2011.

Fins ara, intervencions prèvies han permès arreglar la teulada de la casa, instal·lar-hi un ascensor i també condicionar la darrera planta perquè hi visquin els inquilins. Ara, amb la nova fase, es podrà arreglar la façana posterior -la principal ja està restaurada- i adequar la planta baixa que haurà d'acollir la recepció i la sala d'exposicions temporals.

A principis del 2011 està previst que es pugui visitar ja la planta baixa i quedarà encara pendent el projecte de museïtzació de l'espai que ha de permetre fer visitable la primera i la segona planta de l'habitatge. La restauració d'aquests espais permetrà mostrar la que va ser residència familiar de l'arquitecte Rafael Masó tal com era quan ell l'habitava, amb tots els detalls dels gustos d'una família de la cultivada burgesia catalana de l'època.

Les sales d'exposició permanent de la fundació s'ubicaran a la part noble de l'edifici i permetran mostrar l'interior de la casa natal de Rafael Masó, que va ser el domicili de l'arquitecte noucentista durant més de trenta anys. Entre d'altres, s'hi exposaran pintures de la col·lecció Masó entre les quals s'hi troben noms destacats com els de Modest Urgell, Laureà Barrau, Iu Pascual o Joan Brull.

Habitatge adjudica les obres

El Ministeri d'Habitatge ha adjudicat les obres per a la rehabilitació i reforma de la modernista Casa Masó de Girona a l'empresa Construccions Guardiola S.L. amb un pressupost de 259.282, 34 euros. L'actuació, que serà finançada íntegrament pel Ministeri, suposarà la restauració de la façana que dóna al riu Onyar i la remodelació de la planta baixa per albergar les sales de l'exposició temporal. El Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest dilluns l'anunci de l'adjudicació definitiva d'aquesta actuació prevista per les fases segona i tercera segons el 'Pla Director de la Seu de la Fundació Masó'.