El PSC diu que l'Ajuntament de Girona té capacitat per crear 1.700 llocs de treball

Paneque vol prioritzaran l'ocupació de persones de més de 45 anys en situació d'atur de llarga durada

La candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha assegurat que l'ajuntament està en condicions de crear 1.700 llocs de treball en quatre anys si s'apliquen les polítiques d'ocupació "adequades". La candidata socialista ho ha manifestat aquest dimecres en una taula rodona a l'auditori de la seu dels sindicats, en la qual ha participat l'exdiputada Isabel López Chamosa, la secretària general d'UGT, Dolors Bassa, i el seu homòleg a CCOO, Bartomeu Compte. La candidata ha assegurat que, per al PSC, serà una "obsessió" la creació de llocs de treball per als aturats de llarga durada majors de 45 anys. Paneque vol fer plans d'ocupació per barris i destinar, anualment, 2 MEUR a polítiques per crear ocupació.


"L'atur a Girona està enquistat en cotes molt preocupants, i aquest atur és la principal font dels problemes socials que patim a la ciutat", ha lamentat Paneque davant els sindicats. La candidata es planteja com una "obsessió" del seu programa la creació de llocs de treball per a persones de més de 45 anys en situació d'atur de llarga durada. 

Paneque aposta per fer plans d'ocupació de barris amb els quals obrir la possibilitat de contractar persones amb el perfil específic d'aquest col·lectiu localitzat a Girona (persones amb més de 45 anys procedents dels sectors de la construcció i la indústria). En aquest sentit, la cap de llista socialista ha reiterat la seva voluntat de destinar 2 MEUR anuals del pressupost municipal a les polítiques per crear ocupació.

"La creació d'ocupació és una prioritat de primer ordre a Girona perquè les dades són d'una gravetat molt preocupant", ha manifestat l'alcaldable. La candidata entén que Girona necessita diferenciar el Servei Municipal d'Ocupació del Servei Català d'Ocupació per evitar la "despersonalització" d'aquesta atenció que, al seu entendre, ha provocat la seva fusió en una sola oficina promoguda pel govern de CiU. "Proposem mantenint la unificació de dades, recuperar personal per al SMO i diferenciar-lo del SOC per recuperar l'efecte de l'atenció individualitzada", ha assenyalat. 

La candidata també s'ha compromès a dotar amb més personal el projecte Girona Actua. Segons Paneque, el programa ha de funcionar a partir del sistema de finestreta única i ha d'oferir acompanyament en la creació de cooperatives com a "solució de xoc" al tancament d'empreses. 

Per la seva banda, els responsables dels dos sindicats han vist amb bons ulls les propostes socialistes i han reconegut que estan preocupats per l'atur a la ciutat. Segons els sindicats, la xifra "real" d'aturats a la ciutat se situa prop de les 9.000 persones, en lloc de les 7.000 que xifra l'alcalde, Carles Puigdemont.