El PSC de Salt vol subvencionar les càmeres de videovigilància a zones comuns d'edificis

Pineda promet instal·lar una oficina de denúncies de la Policia Local a l'ajuntament

El PSC proposa crear una línia de subvencions perquè les comunitats de propietaris de Salt instal·lin càmeres de videovigilància a les zones comunes dels edificis. La cap de llista Iolanda Pineda creu que el programa de patrullatge a l'interior dels blocs 'Passadissos nets, passadissos segurs' aviat tocarà sostre i la Policia Local no en podrà assumir més sense que això repercuteixi en menys presència policial al carrer.

Per això, els socialistes aposten per ajudar els veïns a col·locar càmeres a les entrades dels edificis per dissuadir delinqüents i generar més sensació de seguretat. Pineda també promet instal·lar una oficina de denúncies a l'ajuntament per donar cobertura al centre de Salt.


"Si hi ha gaires comunitats de propietaris més que d'adhereixen al programa 'Passadissos nets, passadissos segurs', ens trobarem que no tindrem policies per patrullar a carrer", ha afirmat la cap de llista del PSC a Salt, Iolanda Pineda. Com a alternativa, proposa crear una línia de subvencions destinada a les comunitats de propietaris perquè puguin instal·lar càmeres de videovigilància a les zones comunes dels edificis.

Pineda apunta que, d'aquesta manera, millorarà la sensació de seguretat dels veïns del bloc i la presència de càmeres també complirà la funció de dissuadir els possibles delinqüents.

La candidata a l'alcaldia de Salt ha celebrat que els índex de delinqüència hagin baixat en els últims anys a la població però creu que bona part d'aquest èxit és el resultat d'algunes de les mesures que va adoptar el PSC quan governava entre els anys 2007 i 2011. "La instal·lació de càmeres als carrers més conflictius la vam impulsar nosaltres al final del mandat", ha afirmat Pineda.

En aquest sentit, Pineda proposa "completar" el mapa de càmeres de videovigilància a la població, acabant de situar algun dispositiu més en alguns punts calents que encara no tenen enregistrament les 24 hores del dia.

En seguretat, el PSC també promet crear una oficina de denúncies a les dependències de l'ajuntament. Iolanda Pineda assegura que han recollit queixes de veïns del centre de Salt perquè se senten una mica desemparats des que es va inaugurar la comissaria compartida de Policia Local i Mossos d'Esquadra al pla de Salt. "Això fa que els veïns que sempre havien tingut la policia al costat de casa, ara la tinguin molt lluny", exposa Pineda.

Per això, creuen que una oficina de denúncies, sense més dotació policial, a l'edifici de l'ajuntament ajudaria a facilitar als saltencs de la zona centre anar a la policia i també milloraria la sensació de seguretat.

El PSC també proposa ampliar la plantilla de la Policia Local i crear un cos propi d'Agents Cívics. Pineda assegura que si es permet que l'ajuntament contracti més personal i es diposa de pressupost, serien dues mesures que contribuirien a millorar la seguretat i el civisme a Salt.