Judici per intentar matar el seu marit a ganivetades en un pis de Figueres

L'acusada va reconèixer davant dels Mossos d'Esquadra que ella era l'agressora però al judici es nega a declarar

L'Audiència ha jutjat una dona que s'enfronta a 8 anys de presó per intentar matar el seu marit a ganivetades en un pis de Figueres. Els fets van passar la matinada de l'11 d'agost del 2012.

L'acusada s'ha negat a declarar al judici -simplement ha dit que estava "penedida"- però ella mateixa, aquella nit, va reconèixer davant dels Mossos d'Esquadra haver clavat un ganivet de cuina fins a dues vegades a l'esquena de la víctima.

Quan els agents van arribar, l'home estava malferit a terra i provava de tapar-se l'hemorràgia amb un drap de cuina. La fiscal demana que se la condemni per temptativa d'homicidi i que hagi d'indemnitzar la seva exparella (actualment estan divorciats) amb quasi 10.000 euros.

Els fets que s'han jutjat aquest dilluns van tenir lloc la nit de l'11 d'agost del 2012. Pels voltants de la una de la matinada, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va anar fins a un pis del carrer Compositor Baró perquè hi havia hagut una agressió. A l'habitatge hi vivien la processada (una brasilera de 39 anys), el seu marit i els dos fills petits de la parella (un nadó de vint mesos i un nen de 3 anys i mig).

Segons han explicat al judici, quan els dos agents van arribar es van trobar la porta del pis oberta. Hi havia sang a l'habitació, al menjador i al passadís, on el marit jeia a terra malferit. L'home s'intentava taponar l'hemorràgia amb un drap de cuina. La patrulla va preguntar a la dona què havia passat, i ella mateixa els va confessar que havia atacat el seu marit amb un ganivet.

"Ens va dir que li havia clavat dues vegades per l'esquena i també ens va indicar el lloc on l'havia deixat", ha explicat un dels mossos. Els agents van trobar el ganivet, de 22 centímetres i mig de fulla, a la cuina de l'habitatge.

Arran de l'atac, l'home va necessitar ser intervingut d'urgència. La fulla del ganivet li havia perforat la pleura, a tocar del pulmó, i s'estava dessagnant. L'home va haver d'entrar a quiròfan i va necessitar més d'un mes per curar-se.

Es nega a declarar

El cas ha arribat aquest matí a judici a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. La víctima, que arran d'aquests fets va demanar la separació, no ha volgut declarar. I l'acusada, que ho ha fet al final de tot, s'ha negat a respondre tant a les preguntes de la fiscal com a les del seu advocat. Només ha fet saber que, aquella nit, ella mateixa va ser qui va alertar tant a la policia com a l'ambulància, i que estava "molt penedida".

Els forenses que han passat per la sala de vistes han subratllat que les ferides que tenia la víctima li havien afectat "òrgans vitals". I que si no se l'hagués intervingut d'urgència, l'atac amb el ganivet li hauria costat la vida.

Al final del judici, la fiscal ha demanat que es condemni l'acusada a 8 anys de presó. L'acusació li imputa un delicte de temptativa d'homicidi amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió. A més de la presó, també demana que la dona no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant un termini de deu anys. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública demana que l'acusada hagi d'indemnitzar el seu exmarit amb 9.119 euros per les lesions i les seqüeles.

La defensa, per la seva banda, demana en primer lloc l'absolució de la processada. Sosté que, com que l'exmarit i l'acusada no han volgut declarar, i no hi ha cap testimoni directe de l'atac, no hi ha prova per condemnar la dona. De manera alternativa, qualifica els fets com un delicte de lesions i introdueix tot un reguitzell d'eximents i atenuants (por insuperable, obcecació, dilacions indegudes, confessió o reparació del dany, entre d'altres).