Jordi Viñas (ERC): 'creiem de veritat que som l'única alternativa de govern a Salt'

El partit va perdre tots els regidors en les darreres eleccions

Jordi Viñas assegura que ERC aspira a governar després de les eleccions del 24M. "Ens presentem per guanyar", ha afirmat el candidat. Viñas creu que tornar a entrar a l'Ajuntament de Salt després de perdre tots els regidors en les eleccions del 2011 ja seria un bon resultat, però no amaga que aspiren més. "Un bon resultat seria poder influir en el govern però nosaltres anem a guanyar, que la situació òptima", ha afirmat.

L'alcaldable d'ERC creu fermament que són "l'única alternativa fiable de govern". Jordi Viñas està convençut que bona part de l'electorat socialista de Salt amb sensibilitat catalanista decidirà confia amb ell i posa com a exemple que la seva candidatura inclou dos antics pesos pesats del PSC a Girona, sobretot l'exalcalde Salvador Sunyer.

A més, també creu que hi haurà convergents que consideraran que són la millor alternativa. "Torramadé (CiU) s'ha dedicat a governar des del despatx durant el darrer mandat i ha oblidat molt el carrer", opina Viñas que, a més, també augura que l'escàndol judicial amb l'exassessora Minerva Amador també li passarà factura i, sobretot, recorda que "Torramadé no és CiU és UDC i, a més, no és independentista i ha posat totes les traves que ha pogut al procés".

Per tot això i recolzats en els resultats de les eleccions europees -quan ERC va ser el partit més votat a Salt- esperen convertir-se en la sorpresa d'aquestes eleccions i poder ser una força amb molta representació al ple.

Participació, cohesió i associacions

Per estar presents al dia a dia dels saltencs tot i no estar a l'ajuntament, Jordi Viñas ha explicat que fa més d'un any que van començar a demanar als veïns ajuda per elaborar el programa electoral. "Vam fer enquestes als veïns per saber què els preocupa i què demanen al govern municipal", ha explicat Viñas. D'aquí, n'han sorgit propostes que se sustenten en transparència en la gestió del govern i participació, mesures per combatre la pobresa i millora la cohesió i el foment als espais ciutadans de trobada per teixir veïnatge.

Jordi Viñas ha lamentat que per campanya electoral alguns partits intentin encendre els ànims estigmatitzant Salt com una població insegura i amb una immigració mal integrada. "Tots som ciutadans de Salt i aquí no hi ha inseguretat, hem aconseguit compartir respectant les normes de convivència", ha explicat. Per això, sosté que aquests partits només busquen "el vot d'estómac" i treure un rèdit electoral.

En relació a mesures concretes que planteja ERC, hi ha aconseguir que Salt tingui centres cívics o locals de trobada. "És una anomalia que una població de més de 30.000 habitants no en tingui cap", critica. En matèria de seguretat, aposten per impulsar la unitat canina de la Policia Local i situar una oficina de denúncies prop del sector centre. En comerç volen potenciar un eix comercial ètnic de qualitat. Una altra de les propostes per evitar la pobresa energètica és negociar amb les companyies de subministrament per adaptar les tarifes i que no hi hagi talls.