ERC vol per una planificació cultural consensuada amb el sector a Girona

Maria Mercè Roca denuncia una política de CiU "discrecional" en aquest àmbit

La cap de llista d’ERC-MES a Girona, Maria Mercè Roca, ha assegurat que recuperarà la regidoria de Cultura, i en potenciarà la relació amb el turisme, per tal que aquestes àrees esdevinguin un motor econòmic de la ciutat.

Roca ha afirmat que “les polítiques culturals s’han centrat en l’exposició de productes i l’acumulació d’espectacles, i han arraconat la creació artística local”. La candidata d’ERC-MES creu que “tampoc s’ha aprofundit a garantir l’accés de tota la ciutadania a l’activitat cultural”.

En relació als festivals, l’alcaldable republicana considera que “està bé que es doni suport als festivals que ja existien i que se n’hagin creat de nous, però cal que tota la ciutadania gironina pugui participar-hi, i també que s’obrin als creadors locals”. “És necessari que els festivals d’èxit siguin autèntics motors de la ciutat que exportin i importin cultura, que ajudin a crear nous públics sense exclusions i generin activitat econòmica” ha dit.

Roca també aposta perquè la cultura arribi a tots els barris i també als centres educatius. “Hem de ser capaços de fer convergir els circuits culturals amb tots els centres educatius de la ciutat. Hem d’acostar tota l’activitat cultural a les escoles i instituts, la cultura genera una ciutadania lliure i responsable, i cal que sigui present en la formació dels nostres infants i joves” ha explicat la candidata.