Mas demana que CiU sigui la força més votada el 24-M per mantenir el procés

El president alerta contra els obstacles de l'Estat però també contra els "interns"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest diumenge que CiU sigui la força més votada el proper 24-M garantint que "se la seguirà jugant" pel procés com ha fet fins ara. "Me la he intentada jugar i me la seguiré jugant els propers mesos, però també aleshores hem de tenir moltes institucions que estiguin en línia empenyent en la bona via", ha remarcat des de Figueres amb la candidata de CiU, Marta Felip.

Mas també ha alertat contra els obstacles de l'Estat, però també els "interns", tot i que no ha volgut concretar més perquè "la roba bruta es renta a casa". En tot cas, ha subratllat que el 9-N va poder celebrar-se malgrat els adversaris. "Ho teníem tot en contra", ha dit.

Després de fer un petit passeig per Figueres amb la seva alcaldessa i candidata, Marta Felip, Mas ha reclamat el vot per a CiU el proper diumenge per aprofitar la sortida de la crisi i mantenir els serveis de l'estat del benestar, però també per "donar força al país".

El president ha subratllat que "els adversaris de fora són obstacles molt grans i molt poderosos" i ho estan demostrant amb qüestions com la llengua, les banderes o la polèmica entre els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola. Però també ha avisat que hi ha algun obstacle intern que no ha volgut concretar més. "No m'hi referiré, la roba bruta es renta a casa", ha dit.

Ara bé, malgrat tot, tot i les dificultats, ha recordat l'èxit del 9-N i ha garantit que se la seguirà jugant pel procés perquè a Catalunya hi ha milers de persones que van demostrar que van demostrar el novembre passat que "no volien ser presoners ni esclaus de ningú, sinó ciutadans lliures, madurs i responsables, preparats per prendre decisions". "Me la intentada jugar i me la seguiré jugant els propers mesos", ha promès, tot recordant que "el país s'ho jugat tot o gairebé tot en els propers mesos".

Però per fer-ho, ha demanat la màxima força per a CiU i que hi hagi moltes institucions "que estiguin en línia, al costat, empenyent en la bona direcció, i això està en joc el 24-M". "Doneu-nos la força necessària la força justa", ha conclòs Mas.

El president també ha advertit de la fragmentació que es pot donar en molts ajuntaments, el que farà que sigui "difícil governar-los i prendre decisions" quan Catalunya està just sortint de la crisi i cal aprofitar les oportunitats. "Ara no estem en temps de dubtes, sinó de prendre decisions", ha dit Mas.