La tramuntana tomba un vaixell a Port de la Selva

El grup Macedònia ha suspès el seu concert pel fort vent

Un vaixell de petites dimensions ha bolcat per les fortes onades que s'han registrat avui a Port de la Selva (Alt Empordà), segons ha informat Protecció Civil municipal. La DGPC demana evitar anar a observar com trenquen les onades als espigons, esculleres i qualsevol lloc de risc.

Amb tot, el grup Macedònia, que avui havia d'actuar al municipi altempordanès, ha decidit suspendre el concert previst per aquesta tarda per la previsió de fortes ventades sostingudes. Properament anunciaran la nova data del concert.

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat també manté la prealerta del pla Inuncat davant la previsió d'onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa) a la Costa Brava nord. També pot haver-hi episodis amb onades rellevants a la costa tarragonina, tot i que amb menor intensitat. Durant l'episodi, es preveu mar de fons del nord. Les alçades màximes s'assoliran al nord de Cap de Creus i Cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives en les zones afectades en els moments de més mala mar.

Protecció Civil alerta que les ratxes de vent encara poden superar aquest dissabte els 90 km/h al Pirineu i l'Alt Empordà, i les onades els 2,5 metres a la Costa Brava. Per tot plegat, la DGPC recomana extremar la prudència en les activitats a l'aire lliure i en els desplaçaments a les zones afectades per fort vent.