Pascual (ICV) vol especialitzar en renovables el Parc Científic i Tecnològic de la UdG

La candidata reclama un canvi de model productiu

ICV-EUiA aposta per un canvi de model productiu a Girona. La cap de llista, Eugènia Pascual, ha criticat que l'economia actualment se centra en el comerç i el turisme i es focalitza al centre però creu que cal impulsar un model que vagi més enllà d'aquests dos sectors i que incorpori la innovació com a element clau.

Concretament, els ecosocialistes aposten per aprofitar el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) per donar-li "un nou impuls i rellançar-lo". "Volem que tingui un punt diferencial de la resta de parcs de l'Estat i que s'especialitzi en energies renovables i en rehabilitació energètica d'edificis", ha proposat. Pascual ha puntualitzat que això no va en detriment de les empreses que ja hi són, sinó que es tracta de crear un 'late motiv' per situar el parc com a referent de l'economia verda.

Per a Pascual, aquest model pot generar ocupació de qualitat. Per contra, ha criticat que l'ajuntament actual hagi permès un canvi de planejament perquè a tocar de les hortes de Santa Eugènia s'hagi instal·lat un supermercat i un McDonalds. "Són empreses que generen ocupació precària que no defensem", ha valorat.

La candidata a l'alcaldia s'ha trobat aquest divendres amb el cao de llista de Canviem Salt, Wilder Palacio. Ambdós han coincidit en criticar el macrocentre comercial que proposa CiU en campanya i que és possible des de la tramitació de la figura urbanística de trama urbana consolidada aprovada aquesta legislatura. "Diuen que generarà 1.500 llocs de treball però no hi ha cap document que ho demostri", ha criticat Palacio. Les dues formacions coincideixen que cal una planificació conjunta de sectors com el comerç o el transport públic perquè consideren que les dues ciutats "viuen d'esquenes".