ERC proposa convertir els centres cívics en ateneus a Girona

Maria Mercè Roca els vol fer punt de referència de les polítiques de participació en els barris

La candidata d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca ha explicat avui que vol convertir els centres i espais cívics en ateneus co-gestionats per les entitats perquè siguin el punt de referència de les polítiques de participació en els barris.
 
Roca vol que els ateneus “siguin espais en els quals la ciutadania hi tingui un paper molt actiu” i que puguin ser també un espai d’oci alternatiu per als joves.
 
L’alcaldable republicana ha remarcat la importància que han de tenir els centres cívics, "és fonamental la participació dels veïns i les veïnes, en les decisions i en els projectes que es fan des de l’ajuntament. Els centres cívics han de tenir un paper cabdal per generar teixit social", ha dit la candidata que a més ha proposat que "es rebategin com a ateneus, per tal de què aquests centres siguin punts de trobada pels veïns". Roca ha avançat que "seria important la creació d’una regidoria de participació ciutadana i civisme, on s’hi encabiria la gestió centres cívics".

Maria Mercè Roca també ha explicat que vol “ampliar aquesta xarxa d’equipaments en aquells barris de la ciutat on encara no n’hi ha, garantint així que cada barri disposa d’un d’aquests recursos a curt termini”.
 
En aquest sentit creu que es prioritària la creació al barri de l’Eixample d’un Ateneu de referència. “Gaudir d’un equipament cultural al barri és una de les reivindicacions dels veïns de la zona, una de les més densament poblades de la ciutat, des de fa anys” ha dit
.
Les possibles ubicacions proposades per Esquerra per aquest Ateneu de l’Eixample són l’antic edifici del CAP Maluquer Salvador, el Garatge Forné o la Clínica Girona.