Un pesquer de Roses treu del fons del mar les restes del fusellatge d'un avió

El vaixell estava feinejant a unes 25 milles del Cap Norfeu quan les xarxes s'han quedat enganxades amb l'aparell

Un pesquer de Roses ha trobat les restes del fusellatge d'un avió mentre feinejava a unes 25 milles del Cap Norfeu, ja en aigües franceses. Les xarxes del vaixell s'han quedat enganxades amb l'aparell, que es trobava a uns 100 metres de profunditat. Eren cap a quarts de deu del matí i la barca d'arrossegament feia una hora i mitja que havia llançat xarxes al mar. "La barca ha quedat parada i quan hem pujat les xarxes hem vist que eren les restes d'un avió", ha explicat el seu patró, Jordi Borràs.

Els pescadors han arrossegat el fusellatge de l'aparell fins al port de Roses, on una grua ha hissat les restes al moll. En espera que ho confirmi la Guàrdia Civil, es creu que es tracta d'un aparell militar. La descoberta de les restes de l'aparell s'ha fet pels voltants de les deu del matí. Aleshores, el 'Catalina Godo', un vaixell d'arrossegament del port de Roses (Alt Empordà) feia cap a una hora i mitja que feinejava. El vaixell es trobava unes 25 milles més amunt del Cap Norfeu, ja en aigües franceses, quan les xarxes s'han enganxat amb el fusellatge de l'avió.

"La barca ha quedat parada i, quan hem aixecat les xarxes, ens han aparegut les restes de l'avió", ha explicat el patró major del 'Catalina Godo', Jordi Borràs. El patró calcula que, més o menys, l'aparell es trobava a uns 100 metres de profunditat. "És un zona on hi hem feinejat moltes vegades", ha concretat Borràs.

Com que les restes de l'aparell havien quedat del tot entortolligades amb les xarxes, els pescadors han optat per remolcar-les fins a port. Un cop a Roses, una grua les ha hissades fins al moll pesquer. La Guàrdia Civil ja ha fet una primera inspecció del fusellatge, que portava temps sota aigua, i se n'ha endut una placa amb el número de bastidor.

En espera que s'acabi de confirmar, es creu que es tracta d'un avió militar francès. Demà al matí agents de la Guàrdia Civil tornaran fins al port de Roses per inspeccionar de nou les restes del fusellatge.