L'alcaldable d'ERC a Portbou abandona després de rebre amenaces

Ramon Pallarès es donarà de baixa del partit i abandonarà la política desprès de les eleccions

El cap de llista d'ERC a Portbou, Francesc Pallarès, s'ha "apartat" de la campanya electoral després de rebre amenaces contra ell i la seva família. Denuncia que arran una discussió amb un comerciant local ara fa aproximadament un mes, ha patit dos episodis "molt desagradables" que l'"han espantat".

El primer va tenir lloc fa tres setmanes quan, metre passejava pels afores del municipi, un home que circulava en un ciclomotor se li va acostar amb el casc posat i li va dir "que marxés del poble i que sabia on estudiava la seva filla".

L'episodi es va repetir la setmana passada a tocar de casa seva. Pallarès té gairebé decidit abandonar el partit i la política quan finalitzi la campanya electoral. Francesc Pallarès, ex Policia Local d'Eivissa ara jubilat, assegura que "no té por per ell" perquè durant la seva vida professional "les ha vist de tots colors", però que no pot permetre "que uns bojos" amenacin a la seva família.

És per això que, mentre la resta de membres de la candidatura d'ERC "continuen treballant per aconseguir uns bons resultats a les eleccions", ell ha decidit "apartar-se" per asserenar els ànims. Amb tot, Pallarès té decidit "en un 90%" donar-se baixa i abandonar la política un cop passin les eleccions i així ho ha comunicat per escrit al partit.

A banda de les amenaces, Pallarès també assegura que li han fet pintades ofensives a la façana de casa seva i que membres d'altres candidatures també han estat objecte de "calúmnies" amb pintades a la via pública. "A Portbou es pot enraonar i dialogar amb gairebé tothom, però hi ha alguns que no tenen cor quan gosen amenaçar la família d'un veí del municipi", ha lamentat.

De la seva banda, ERC ja ha portat el cas davant la Junta Electoral Central i presentarà denúncia als Mossos d'Esquadra. A més, els restants membres de la llista tenen previst fer la setmana vinent una sessió informativa per explicar el què ha passat.