Detenen un veí de Salt que oferia falses promeses de treball a canvi de diners

L'home enganyava a les seves víctimes i els demanava entre 200 i 300 euros

El primer dels enganys va tenir lloc el 28 de febrer. L'estafador, que anava vestit amb l'uniforme d'una empresa de construcció, va trobar-se amb un home que buscava feina i que estava repartint currículums arreu. José Antonio M.F. li va oferir un contracte estable a l'empresa per a la qual –segons va dir- treballava. Per tramitar-li els documents, però, va demanar a l'home que li pagués 200 euros.

Uns dies més tard, la víctima va avançar-li la quantitat pactada. En teoria, segons li va dir l'estafador, en pocs dies començaria a treballar. Però la data no arribava mai. Tot i això, per fer més creïble l'engany, l'estafador enviava missatges al telèfon mòbil de la víctima, on li deia que estigués tranquil perquè tot anava pel bon camí.

El segon dels enganys va passar el 8 de març. José Antonio M.F. va entrar en un bar i va dir a un dels clients si li interessaria treballar en una obra, perquè necessitava braços. La víctima es va mostrar vivament interessada, i va ser aleshores quan l'estafador li va demanar 300 euros a canvi per agilitzar els tràmits de la documentació.

Dies més tard, un cop fet el pagament, l'estafador fins i tot va anar més enllà i es va arribar a instal·lar a casa d'aquesta víctima. El va trucar, li va explicar que la seva parella l'havia fet fora de casa i no tenia on anar i li va demanar de viure uns dies amb ell. L'home, de bona fe, hi va accedir i li va oferir una habitació a casa la seva xicota.

Durant aquest temps de convivència va ser quan la víctima va començar a sospitar de l'engany i va veure clar que les perspectives laborals que li havia ofert José Antonio M.F. mai es materialitzarien. Tot i que l'estafador va sortir-se'n airós, no per això va deixar de continuar buscant noves persones a qui poder estafar de nou.

Anunci al locutori

Per això, a principis d'abril, va penjar un anunci en un plafó d'un locutori. L'escrit demanava gent, preferiblement d'origen llatinoamericà, per treballar en una empresa d'obres. Dies més tard, el 8 d'abril, quatre homes es van reunir amb José Antonio M.F. interessant-se pels llocs de treball que oferia l'anunci. I de nou, l'estafador els va demanar 300 euros a canvi per poder fer els tràmits i gestions corresponents.

Aquest cop, però, el grup va malfiar-se de les seves maneres i van decidir portar els currículums directament a les oficines de l'empresa (que era real). Un cop allà, els afectats es van adonar de l'engany i es van posar en contacte amb la Policia Municipal de Girona per denunciar l'estafa.

Els agents de la Secció d'Investigació i Seguretat van obtenir indicis que els van confirmar els fets denunciats. Arran de diverses gestions policials, els agents van poder esbrinar l'identitat del sospitós i divendres passat el van enxampar. La policia ha obert diligència a José Antonio M.F. per sis faltes d'estafa.

L'imputat ja té altres antecedents policials anteriors. El cas no es dóna per tancat, perquè pot ser que la xifra de víctimes vagi més enllà de les fins ara detectades.