Casellas (PSC) prepara un 'pla de xoc' centrat en la neteja i la seguretat a Figueres

Aposta per "fer més eficient" el sistema de recollida d'escombraries i "posar fre" a l'ocupació il·legal d'habitatges

El candidat del PSC per Figueres, Pere Casellas, assegura tenir molt clar el full de ruta a seguir si el pròxim dia 24 de maig compta amb el suport dels figuerencs. Més que engegar grans projectes, Casellas aposta per posar en marxa de forma immediata "un pla de xoc" centrat en la neteja i la seguretat ciutadana com a eixos principals per tal que "tot quedi prou digne i prou bé".

Així, a banda d'arreglar carrers i voreres, Casellas creu "prioritari" resoldre d'una vegada per totes el model de recollida d'escombraries i neteja dels carrers. També treballarà per garantir la seguretat a la ciutat lluitant contra el petit tràfic de drogues i contra l'ocupació il·legal d'habitatges.

Casellas apunta que Figueres disposarà d'uns 20 milions d'euros per inversions en la pròxima legislatura, però que el primer any, encara en ple procés de sanejament dels comptes del consistori, caldrà aparcar els grans projectes per treballar en petits detalls que "dignifiquin" la ciutat.


El pla de xoc que vol posar en marxa centraria l'atenció en "coses petites" que s'han deixat de banda i que, amb pocs recursos, podrien millorar molt la qualitat de vida dels figuerencs. Petites actuacions com reparar voreres, tapar sots o arreglar carrers, entre d'altres.

Una de les prioritats serà "resoldre d'una vegada per totes" el model de recollida d'escombraries i neteja de la ciutat. En aquest sentit, Casellas creu necessari renegociar el contracte que gestiona aquest servei per fer-lo "més eficient" i aconseguir que els carrers estiguin més nets. Un contracte que, precisament, finalitza l'any vinent i que actualment presta l'empresa Ecoserveis.

El candidat socialista també vol garantir la seguretat a la ciutat. Amb aquest objectiu actuarà contra el petit tràfic de drogues a la ciutat i, especialment, contra l'ocupació il·legal d'habitatges "que tant incomoda els veïns de moltes comunitats de veïns". Sense "voler criminalitzar la qüestió", Casellas assegura que moltes comunitats han de "suportar" veïns que s'han situat "al marge de la llei" fent "malviure" a la resta. Per posar punt i final a aquesta problemàtica, el candidat socialista aposta per oferir més ajudes a les comunitats i per més control policial.

Sobre la problemàtica dels habitatges ocupats, Casellas ha deixat clar que ha proliferat molt al conjunt de barris de la ciutat i no només aquells identificats "com a conflictius". Així, assegura que al mateix centre de la ciutat i fins i tot en zones residèncials s'estan donant casos que obliguen a actuar amb rapidesa i contundència.